Slik Tar Du Bilder Med Din Kjære Smarttelefon | Teknologi | CompareKing
Slik Tar Du Bilder Med Din Kjære Smarttelefon

Slik Tar Du Bilder Med Din Kjære Smarttelefon

For ikke så lenge siden var det begrenset med funksjoner på mobilkameraet. Det fantes verken fokus, zoom eller flash. Men hvis du kjøper en av toppmodellene i disse dager kan du forvente å finne minst disse tre minimumsfunksjonene. Kamera-appen i de forskjellige operativsystemene og disses ulike versjoner gjør det hele litt variabelt, men heldigvis er hovedtrekkene så intuitive at mange av dem er like. Er du en av de som spør seg, "Hvordan tar man bilder med en smarttelefon?" Vi viser deg hvordan du tar bilder med en smarttelefon!

Fokus

One-touch fokus finner du på iPhone 3GS og oppover, og er vanlig på de aller fleste modeller som bruker Android eller Windows Phone. Trykk ganske enkelt på skjermen, på det punktet du vil fokusere på. En liten kvadrat indikerer dermed hvor du har valgt. Ellers er autofokus alltid midt på bildet.

Zoom

Zoom dukket opp for første gang med iPhone 4 og dette skal du også finne i de fleste nyere versjoner med Android og Windows Phone. For å zoome, klyper du skjermen, det vil si du presser sammen pekefinger og tommel på et punkt på skjermen, og så drar du fingrene fra hverandre. Hvis det ikke skjer noe, må du kanskje dobbelt-trykke først. På iPhone skal det dukke opp en skala med minus og pluss, som du kan skifte til hvis det gjør det enklere.

Flash

Det skal heller ikke være vanskelig å finne flash. Ikonet befinner seg ulike steder ettersom hvilket system du bruker, men burde være lett gjenkjennelig for de fleste, i form av et lite lyn-ikon. Med iPhone finner du den øverst i venstre hjørne. Med Android er den ikke alltid umiddelbart synlig men du kan finne den under innstillinger. Denne menyen finner du ved å trykke tannhjulet oppe til venstre. På Windows Phone finner du som regel ikonet på bunnen av skjermen. Du kan enten skru flash av, på eller sette den på automatisk.

Husk, endringer som gjøres med flash på Windows Phone lagres automatisk. Nyere modeller har også en rekke nye stilige funksjoner. Med iPhone 4S kom blant annet HDR foto og med iPhone 5 kom en funksjon for panoramaer. HDR (High Dynamic Range) tar flere bilder med ulik eksponering og kombinerer disse for å skape et finere og mer detaljert bilde. Med iPhone 4 er HDR-funksjonen synlig mellom flashikonet og ikonet som skifter til frontkameraet. Hvis du har en eldre utgave av iPhone 4S eller 5 er det mulig du må inn på en meny, men denne finner du ganske enkelt ved å trykke på valgknappen.

I den nyeste operativsystemet til Apple, iOS 7, er funksjonen flyttet tilbake til hovedskjermen. Det samme gjelder panorama-funksjonen som tidligere også var å finne i menyen. Med iOS 7 skal du se Pano til høyre under bildeviseren og velger den ved å sveipe mellom kategoriene. Funksjonen lar deg fange et mye bredere foto, 360 grader om du vil, enn det kameralinsen ellers tillater. Bare trykk på fotoknappen og streif linsen over det området du vil ha med i bildet. Prøv å hold den så rett som mulig og trykk på fotoknappen en gang til når du er ferdig. Med Android trykker du på Innstillinger og så Bildemodus for å finne både HDR og Panorama.

I alle tre systemene dukker det opp et lite ikon hver gang du har tatt et bilde. Dette lar deg se bildet umiddelbart og gir deg en rekke alternativer så du kan dele bildet gjennom sosiale medier ol.

By , 24 Feb 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18