Derfor Er Det Enkelt å Velge Mobiltelefon | Teknologi | CompareKing
Derfor Er Det Enkelt å Velge Mobiltelefon i Mobiljungelen

Derfor Er Det Enkelt å Velge Mobiltelefon i Mobiljungelen

Med hundretalls forskjellige mobiltelefoner på markedet skulle så skulle man tro at det er vanskelig å velge mobiltelefon, men det er faktisk ikke så vanskelig som du tror. Slik velger du en mobiltelefon i mobiljungelen!

 

Når du velger smart-telefon er hvilket operativsystem du foretrekker et av de første spørsmålene du må stille deg. Her har du i grunnen bare tre valg: Apples iOS, Googles Android eller Microsofts Windows Phone.

 

Hvis du velger iOS, slipper du tenke mer på mobilmerker. Dette operativsystemet finnes nemlig bare på iPhone. Med Android derimot kan du finne dette systemet på en rekke merker; blant annet Samsung, LG, Sony og HTC. Windows Phone har vært særlig knyttet til Nokia Lumia, men er også fritt tilgjengelig og brukes av andre merker, deriblant Samsung og HTC. Den neste du bør vurdere er hva du vil bruke mobilen din til, bortsett fra å ringe med og sånt da.

 

3G eller 4G?

Hvis du har tenkt å være mye på nettet, er det en surfemobil du skal ha. Da trenger du økt båndbredde, hurtig opplastningstid og en god prosessor. Det viktigste å se etter er om mobilen har wi-fi (trådløst netterverk) og om den støtter Turbo-3G, eller gjerne 4G. Disse er nye teknologier for mobilt bredbånd og er utviklet spesielt med tanke på dataintensive tjenester. Utbyggingen av Turbo-3G nettverk begynte i Norge i 2007. Med god dekning skal du altså kunne laste en vanlig nettside på få sekunder her til lands. Det finnes ulike standarder og Turbo-3G markedsføres gjerne som HSPA ellet HSPA+ og det er sistnevnte som gir deg de kjappeste hastighetene. Det finnes også et LTE-nettverk som markedsføres som 4G, men det hersker tvil om LTE-teknologien er et nevneverdig løft i forhold til HSPA+. Med Netcom kan du også få noe som heter DC-HSDPA, noe som regnes som en oppgradering av 3G-systemet.

 

Men for å få det optimale ut av mobilen er det også viktig med riktig maskinvare. For å unngå en svak systembrikke, og det er dette du trenger for å laste nettsider effektivt, skal mobilen helst være utstyrt med dobbeltkjerneprosessor eller firekjerneprosesseor. Hvis du vurderer en mobil med énkjerneprosessor bør du helst lese noen tester først, for å se om du er trygg. De eldre dobbeltkjerneprosessorene fra før 2012 skal du også være obs på. Sjekk om mobilen har minst 1 GHz eller mer, samt 768 til 1024 MB i arbeidsminne (RAM).

 

Sist men ikke minst, bør du også være påpasselig med skjermkvaliteten. Lav oppløsning kan ødelegge nettopplevelsen. For høy oppløsning bør du sjekke at skjermen har 800 x 480 piksler eller mer.

 

Liker du underholdning?

Hvis du vil ha en god mobil til underholdning (musikk, spill eller video), skal du se etter en multimedia-mobil. Da gjør det kanskje ikke noe at skjermen er litt stor og tung. Som stor regnes alt som er større enn 4 tommer. Husk at med stor skjerm blir det desto viktigere med høy oppløsning.

 

På lange fly- eller togturer er du samtidig av avhengig av tilsvarende batterikapasitet. Dette måles i milliamperetimer, forkortet til mAh. Det vanlige er 1500 mAh som gir grei brukstid, men det optimale er opp mot 1800 mAh.

 

Til multimedia er det også en fordel med en del lagringsminne. Se om mobilen kommer med minst 1GB internminne, og det kan være fint om du får et minnekort med på kjøpet i tillegg. Minne er samtidig viktig hvis du har tenkt til å laste ned en haug med applikasjoner.

 

Når det gjelder et godt kamera er ikke dette så lett å måle. Du kan sjekke om skjermen har høy oppløsning og om den gjeldende kamera-appen har funksjoner som fokus og blits. Mens ellers anbefales det å lese en del tester for å finne ut hvilke mobiler som har gode linser, noe som jo er det avgjørende til slutt.

By , 27 Jan 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18