Ferietips for vintermånedene | Livsstil | CompareKing
Nyt sola på en strand når det snør i Norge

Hvorfor ikke flykte til paradis i vinter?

Dagbladet skrev tidligere denne uken at det er rekordetterspørsel etter vinterreiser i år. Den skuffende sommeren har gjort at flere nordmenn enn før ønsker seg til sol og varme nå som gradestokken nærmer seg minusgradene. Restplasser og billigturer blir det dessverre færre av med så høy etterspørsel, så da kan det lønne seg å tenke litt nytt. Hvis du er fleksibel på datoer har du størst sparepotensiale, ellers lønner det seg å reise mot strømmen. Hvis du ikke vil kjempe om de siste ledige flysetene til de mest populære stedene, kan du lese om noen eksotiske alternativer her.

Les også: Slik finner du billige flybilletter

10 på topp

Markedssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen, fortalte til Dagbladet at prisene på feriereiser har økt med 5 prosent så langt i år. Til tross for høyere priser er trykket stort på vinterreiser hos Ticket, bestillinger har økt med 14 prosent ifølge Andresen. Det er Kanariøyene som ser flest norske turister på vinteren, men mange utforsker helt andre deler av verden og. Her er topp ti av vinterens mest populære reisemål, basert på Tickets bestillinger gjort før 18. oktober med avreise mellom 1. november i år og 30. april neste år.

  1. Gran Canaria
  2. Bangkok
  3. Tenerife
  4. London
  5. Phuket
  6. København
  7. Lanzarote
  8. Manchester
  9. Miami
  10.  Dubai

Verden for dine føtter

Med dagens svake kronekurs og dyrere pakkereiser til de mest besøkte destinasjonene, har vi alle i det minste en god unnskyldning til å tenke nytt når det kommer til bestilling av ferie. Hvis du må tenke budsjett kan det faktisk lønne seg å betale litt ekstra for flybilletten til et land hvor du kan spare på hotell, mat og alt annet som gjør ferien komplett. Her er noen eksempler på paradis du kan besøke uten at lommeboka må vrenges.

Les også: 5 fordeler ved å reise alene

Filippinene

Dette vakre landet består av mer enn 7000 øyer med storslått natur og gjestfrie mennesker. Hovedstaden Manila kan virke kaotisk for oss nordmenn, med nesten 15 millioner innbyggere i Metro-Manila. For shoppingentusiaster har byen mye å tilby, både på travle gatemarkeder, eller påkostede shoppinggallerier. Hvis du flyr eller reiser på annet måte fra Manila har du flere paradis å velge mellom. Den mest kjente øya er Boracay med sine hvite strender, populære restauranter, pulserende natteliv og shopping. Andre steder du kan dyppe tærne i det turkise havet fra kritthvite strender er Cebu, Palawan, Malapasqua og Bohol, bare for å nevne noen. Det tropiske klimaet gjør at det aldri er kaldt, men fra juni til september er det regntid, og dette er også tiden de fleste tyfoner rammer landet.

Sri Lanka

Imponerende strender er også å finne på Sri Lanka, faktiske hele 1300 kilometer med hvit sand. Hvis du vil oppleve mer enn palmesus og havbris har Sri Lanka en spennende kulturarv og unike opplevelser, alt i imponerende landskap. To populære turistattraksjoner er templet Dalada Maligava i Kandy, eller løveklippen i Sigiriya. Av dyreliv kan du se delfiner og hvaler og av suvenirer finnes det blant annet edelstener, krydder, gull og sølv. Hvis du savner byliv eller shopping kan du ta turen til hovedstaden Colombo.

India

Hvis du har lest boken Shantaram står helt sikkert India på reiseønskelisten din allerede, og det er ingen grunn til å fjerne det. Dette landet har noe for alle, Taj Mahal, fine strender, nydelig mat, Himalaya og byer man kanskje aldri ser seg mett på som Mumbai og Delhi. I tillegg er alt billig i India, Goa har til og med blitt ranket på andreplass når verdens billigste by skulle kåres, og det er bare en av grunnene til at delstaten har blitt et populært reisemål.

Madagaskar

Godt kjent etter den populære animasjonsfilmen fra Dream Works, ved samme navn, har Madagaskar blitt et populært reisemål for turister. Dette landet, som er verdens fjerde største øy, ligger utenfor Afrikas østkyst, i Det indiske hav. Madagaskar er blitt omtalt som et urørt paradis, med frodig vegetasjon, flotte dyr og regnskog. Det dyrkes ris, kaffe og vanilje og i tillegg har Madagaskar mer enn 10 000 forskjellige vekstarter. For de som liker å dykke, er det mye spennende i vannet rundt øya også, ikke bare fargerike fisker, men haier, rokker og skipsvrak. Hovedstaden på Madagaskar er Antananarivo, der kan du shoppe eller bare mate sansene med alle inntrykkene fra de lokale markedene. Regntiden er i januar til mars.

Les også: Aktiv ferie, proppfull av opplevelser!

Brasil

Fotball, dans og syrlige drinker er kanskje noe av det første man forbinder med Brasil. Landet er enormt med over 200 millioner innbyggere og er berømt for karnevalet i Rio og fantastiske strender. Hovedstaden er Brasilia, men de mest velbesøkte strendene finner du i Rio de Janeiro, berømte Ipanema og Copacabana. For en ferie med spenning, musikk og masse opplevelser er dette det perfekte reisemålet. Hvis du vil ha det litt roligere kan du reise til mindre steder som Porto de Galinhas eller Pipa. Hvis du gikk glipp av fotball-VM i 2014 er det fortsatt mulig å få med seg sommer-OL i 2016.

God tur!

Kilder:

www.dagbladet.no

www.reiseguiden.no

www.travelmarket.no

By Emma, 08 Nov 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18