Foretrekker Du Sol Og Varme Eller Snø og Kulde? | Livsstil | CompareKing
Foretrekker Du Sol Og Varme Eller Snø og Kulde?

Foretrekker Du Sol Og Varme Eller Snø og Kulde?

Med økonomisk nedgang i store deler av Europa og resulterende lave priser er det ikke bare solskinn som lokker nordmenn til sydlige strøk. Man får rett og slett mer for pengene der ute i den store verden. Og i tillegg vil de fleste steder kunne tilby et mye bedre klima og mindre levekostnader generelt. Foretrekker du sol og varme eller snø og kulde?

Et vanskelig marked

Et feriehus i utlandet er ikke nødvendigvis et yndet investeringsobjekt. Prisene i populære destinasjoner som for eksempel Spania er forventet å holde seg på et lavt nivå. Det er derfor få som tenker å investere i bolig i utlandet når de nå tar steget ut. Dette har ikke bare med spansk økonomi å gjøre, men skyldes også situasjonen i steder som Storbritannia. Briter utgjorde tidligere en stor del av etterspørselen for sydlige feriehus, men med dagens situasjon har mange falt ut av bildet . Og med færre kjøpere på markedet går ikke prisene opp med det første.

I Spania finner man dessuten en del prosjekter der infrastrukturen aldri kom på plass før den økonomisk krisen satte en stopper for det hele. Mange billige hus vil derfor ha et problem med beliggenheten som kan vedvare i mange år. Samtidig skal man være klar over utfordringene som hører med ved å investere i bolig i utlandet. Man skal først og fremst sette seg inn i reglene slik at man slipper skattesmell.

Temperaturen i hyttemarkedet

Når det gjelder situasjonen i Norge er det ikke nødvendigvis raske penger å tjene der heller. Hyttemarkedet er for tiden stabilt og det har ikke vært noe særlig bevegelse i prisene siden 2007. Særlig de dyreste eiendommene sliter med å finne kjøpere. Prisene er forholdsvis lave i sterkt kontrast til boligmarkedet og det er sånn sett et kjøpers marked, men prognoser om at markedet er på vei opp igjen har foreløpig ikke kommet til fulle. De fleste hyttekjøpere er derfor først og fremst ute etter et sted de kan bruke i en del år fremover. Til den grad man tenker videre salg er det trygge investeringer de fleste er ute etter, i godt etablerte områder.

By , 19 Apr 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18