Du Må Lese Denne Kredittkortguiden Før Du Søker Om Kredittkort

Du Må Lese Denne Kredittkortguiden Før Du Søker Om Kredittkort

Et kredittkort tilbyr en rask og enkel løsning når du har lyst å kjøpe nye ting eller trenger litt ekstra penger, enten det er nye julegaver til dine barn, en brukt moped på Finn.no eller en storby-weekend til London med kjæresten. Det som er lett å glemme idet du drar kortet er at alt som er kjøpt med et kredittkort er kjøpt "på kreditt". Med andre ord, kjøp nå og betal senere.

Å kjøpe på kreditt er ikke noe problem så lenge du kan betale ned gjelden din i tide. Hvis du skulle være så uheldig å ikke betale tilbake gjelden ditt i tide kan du fort finne deg selv på TV3 i livsstilsprogrammet "Luksusfellen"(du mottar nok en telefon fra Lindorff lenge før de ringer deg opp).

Når et kredittkort brukes riktig tilbyr det et stort spekter av fordeler, blant annet rabatter, belønninger, airmiles og cashback. I denne kredittkortguiden finner du det meste du trenger å vite om kredittkort i Norge.

Hva er kreditt og kreditt historie?

Ifølge MasterCard kan kreditt defineres som en avtale mellom en utlånsrorganisasjon(for eksempel en bank eller kredittkortselskap) og deg, lånetaker. Avtalen gir lånetaker tilgang til penger, som vanligvis må tilbakebetales innen en viss periode. Før du får utsendt kreditt vil utlåner vurdere kreditt historien din og tilbakebetalingsvilkårene, inkludert rentebelastningen.

Du kan tenkte på kredittvurderingen din som karakterkortet du fikk utsendt når du fullførte videregående skole(for de av dere som fullførte). Hvis du har gode karakterer så er det lett å komme inn på en god skole(få en høyere kredittgrense med andre ord ) og hvis du har dårlige karakterer så er det ikke like lett. Hvorfor er det nyttig for utlåner å sjekke kreditt historien din? Vel, kredittvurderingen din gir utlåner en oversikt over hvordan du har håndtert kreditten din i løpet av de årene du har hatt tilgang til kreditt. Historien din inkluderer boliglån, kredittkort, eventuelle overtrekk, telefonregninger samt annen informasjon. For eksempel, hvis du har utestående telefonregninger som har forfalt kommer dette til å bli notert i kreditt historien din.

Med andre ord, sørg for at du betaler regningene dine i tide! Hvis du ikke har mulighet for å betale regningene dine i tide så er det viktig å kontakte kredittkort leverandøren så raskt som mulig. For mer informasjon om kredittvurdering sjekk ut Datatilsynet's artikkel om kredittvurdering.

Hvor får jeg tak i et kredittkort?

Det er flere selskap i Norge som tilbyr kredittkort, inkludert banker, kredittkortselskap og andre utlånere. De største utsenderne av finansielle kort inkluderer:

1. DnB Nor ASA

2. SEB AB

3. Nordea Bank

4 Svenske Handelsbanken AB

5. Danske Bank As

6. EnterCard Norge AS

7. Statoil ASA

8. Koninklikje Shell Group

9. General Electric Co

10. Exxon Mobil Corp

11. Ikano SA

12. Citigroup Inc

Ta forbehold om at denne listen kan ha forandret seg ettersom den er basert på tall fra 2012. Det er også finansielle aktører i markedet slik som MasterCard, Visa, Diners og American Express. Disse aktørene er ikke involvert i utsendelsen av kredittkortet, de behandler transaksjonen mellom utsalgsstedet og din bank. Med andre ord, de er betalingsnettverk.

Jeg har søkt om kredittkort, hva er kredittkortgrensen min om søknaden blir godkjent?

Kredittgrensen eller det maksimale beløpet du kan bruke på kortet, avhenger av forskjellige faktorer slik som kredittvurdering, inntekt, anleggsmidler samt annen informasjon. Ifølge Finanstilsynet kan kredittgrensen variere 5000 kroner til 5.000.000 kroner men vanligvis ligger kredittgrensen et sted mellom 30 000 kroner til 75 000 kroner.

Hva koster det å ha et kredittkort?

Når du bruker kredittkortet ditt til uttak eller overføring av kontanter påløper renter fra første dag. Ved varekjøp har du normalt sett en rentefri periode på 45 dager, men det kan variere fra bank til bank. Selskapet som utsender kredittkortet vil informere deg om kredittrenten i form av en nominell og en effektiv rente. Den effektive renten forteller deg hva du faktisk må betale for kredittkortet ditt ut fra hvordan det er brukt og hva slags gebyrer du har. Noe som er viktig å huske er at kredittrenten er en variabel rente, noe som betyr at det kan forandre seg gjennom året. Det er derfor viktig å gå gjennom den månedlige kontoutskriften for å holde styr på hvor mye du betaler i renter. Det er også viktig å betale det utestående beløpet av i slutten av hver måned slik at du unngår unødvendige utgifter. Hvis du bare betaler minimusgebyret hver måned kommer kredittkortet ditt fort til å bli dyrt.

Nedenfor finner du en liste med de vanligste kostnadene som du burde sjekke før du velger et kredittkort

Pris på erstatningskort

Kontantuttak i Norge og utlandet

Nominell og effektive rente

Tilleggskort

Overføringsgebyr fra kort til konto

Overtrekksgebyr

Vær oppmerksom må at enkelte selskap har skjulte kostander som det ikke alltid så lett å finne. Det er derfor viktig at du leser gjennom prislistene med et skeptisk øye slik at du unngår eventuelle overraskelser.

Hva er et forhåndsbetalt kort?

En forhåndsbetalt kort er et kort som kan brukes til å foreta varekjøp tilsvarende et kredittkort, men du kan bare bruke det du allerede har satt inn på kortet. Den største fordelen med å få et forhåndsbetalt kort er at det er ingen inntektskrav eller aldersgrense (for de fleste forhåndsbetalte kort ), og derfor kan det være en sikker og praktisk betalingsmåte for tenåringer eller hvis du er ute og reiser.

Hva er et tilleggskort?

Som kortinnhaver kan du nominere en tredjepart til å få et kredittkort tilsvarende det du har og dermed nyte de samme fordelene som du har. Det er ikke noe inntektskrav for den som holder tilleggskortet. Eneste kravet er at personen må være minst 18 år gammel. Enhver transaksjon som er gjort med tilleggskortet vil telle mot hoved-innhaver sin konto.

Hvem er kvalifisert til å søke om et kredittkort i Norge?

Hver enkelt bank eller kredittkortselskap har forskjellige krav til den som søker, men normalt sett så er minstekravet at den som søker må være over 18 år og ha en rydding økonomi. Noen kredittkort krever en høyere minstealder på grunn av kortets mer priviligerte natur.

Hvordan velge et kredittkort som passer dine behov?

Med så mange kort tilgjengelig i markedet er det ikke alltid like lett å finne det perfekte kredittkortet. Her er en liste over de vanligste kortene og fordelene de tilbyr.

Bedriftskort

Bedriftskort har fordeler som er relevante for bedrifter, disse kan inkludere air miles for forretningsreiser, cashbacks, bensin-rabatter og annet. Noen bedriftskort tilbyr også finansielle verktøy for å holde orden på kredittkort utgifter.

Lav-rente kredittkort

Noen kredittkort tilbyr lave renter for å tiltrekke kunder. Et lav-rente kort kan være gunstig om du ikke er på utkikk etter ekstra fordeler.

Kredittkort uten årsavgift

Mange kredittkort tilbyr nå gratis årlig avgift for livet. Med disse kortene er det viktig at du leser nøye gjennom dokumentene for å se om dette tilbudet kommer med en "catch". Noen ganger krever banken at du bruker et minimum beløp på kortet hvert år for at du skal ha tilgang til dette tilbudet.

Kort med frequent traveler fordeler

Noen kredittkort er spesialdesignet for deg som reiser mye, fordeler kan inkludere alt fra flybilletter til shopping fordeler over hele verden. Hver gang du reiser er du ofte belønnet i form av airmiles, gratis reiseforsikring, samt tilgang til flyplass lounger og eksklusive avtaler på resturanter verden over.

Belønning og cashback

Mange kredittkort tilbyr belønninger i form av poeng , cashbacks og rabatter hos resturanter og forhandlere. Det kan være store penger å spare med disse kortene så lenge de er brukt riktig.

Kort for eksklusive kortholdere

Premium fordeler tilbys til ' eksklusive ' kortholdere, ofte platina kortholdere . Fordeler inkluderer tilgang til eksklusive flyplass lounger verden over, 24 -timers concierge-service og gode reiseforsikringer.

Kort med bensin rabatt

Disse kortene tilbyr deg rabatter eller poeng for hver gang du bruker kortet på en bensinstasjon. Dette er ideelt om du bruker bilen din mye og har lyst å spare penger på bensin.

Det er ikke alltid like lett å navigere i et hav av informasjon om kredittkort men vi håper at denne kredittkortguiden har gjort det litt lettere for deg.

By , 04 Feb 2014
Se flere tilbud under

Generelle vilkår og personvern

Denne personvernerklæringen omhandler Liber Finance AS sin behandling av personopplysninger. Med personopplysninger menes opplysninger som kan knyttes direkte eller indirekte til deg, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og e-postadresse.

Nedenfor forklarer vi blant annet hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi gjør det og hva vi bruker opplysningene til. Du kan kontakte oss for nærmere opplysninger om behandlingen av dine personopplysninger. Kontaktinformasjonen ligger nederst i denne erklæringen.

Personvernerklæringen gjelder for alle som påbegynner en lånesøknad via søknadsskjemaet på våre nettsider.

Hvilke opplysninger lagres og hvordan brukes opplysningene

Opplysninger du selv oppgir ved å påbegynne søknadsskjemaet:
E-post, mobilnummer, fødselsnummer, lånebeløp, løpetid, låneformål, arbeidsforhold, arbeidsgiver, hvor lenge du har vært ansatt, utdanning, statsborgerskap, opprinnelsesland, antall år i Norge, årsinntekt, sivilstatus, boforhold (eier/leier), botid på adressen, antall barn under 18 år, ektefelle/samboers årsinntekt, husleie per måned, barnebidrag per måned, leieinntekter per måned, boliggjeld, studielån, kjøretøygjeld, total kredittgjeld, beløp til refinansiering, kontonummer.

Noen av opplysningene vi spør om er basert på vårt dynamiske søknadsskjema. Dette vil si at du ikke nødvendigvis blir spurt om å oppgi alle opplysningene ovenfor.

Opplysninger Liber Finance AS innhenter selv: 

IP-adresse (hentes fra nettlesersesjonen)

Opplysninger vi henter fra andre kilder:

Fullt navn, adresse og kredittopplysninger, herunder betalingsanmerkninger. Denne informasjonen hentes kun for hovedsøker.

Våre kilder til opplysninger: Kredittopplysningsbyrået Creditsafe eller Bisnode

Opplysningene vi får fra deg eller innhenter lagres i vår database.

Formålet med behandlingen av personopplysningene og det rettslige grunnlaget for behandlingen

Vi bruker opplysningene om deg til følgende formål: Vi vil benytte opplysningene til å behandle din lånesøknad, herunder å foreta en kredittsjekk av deg. Vi vil kontakte deg underveis i søknadsprosessen på telefon, e-post eller SMS. Dersom du samtykker til det, vil vi melde deg på vårt nyhetsbrev.

Etter at du har registrert lånesøknad på compareking.no sender Liber Finance AS søknaden til sine bankpartnere. Disse bankene vurderer søknaden og gir tilbud om lån.  

Grunnlaget for behandlingen er samtykke. Du må samtykke til hvert enkelt formål for at behandlingen skal være lovlig. Det er helt frivillig å samtykke til et eller flere formål og samtykket kan når som helst trekkes tilbake.

Hvem får tilgang til opplysningene

Libner Finance AS deler bare personopplysningene dine med andre virksomheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen av dine personopplysninger.

Disse virksomhetene kan deles inn i to grupper:

Bankpartnere
Liber Finance AS vil dele all informasjon du oppgir eller vi henter inn med våre bankpartnere. Disse bankene kan bare benytte opplysningene for å vurdere om de vil gi lånetilbud og for å stille de nærmere betingelser for låneopptak. Banken er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger ved vurdering av lånesøknad og bankens håndtering av dine personopplysninger vil da følge bankenes egne personvernerklæringer. Du vil alltid finne en oppdatert oversikt over våre bankpartnere på våre nettsider, tilgjengelig her: https://www.compareking.no (På bunnen av nettsiden)
 
Tekniske systemleverandører
Vi vil dele din kontaktinformasjon med våre tekniske systemleverandører. Disse fremgår av oversikten nedenfor. 
Amazon Web Services EMEA SARL er vår tekniske hostingpartner og lagrer informasjonen på sine servere.
Creditsafe Norway AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Bisnode AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Google Inc. lagrer opplysningene i forbindelse med drift av e-post
Amazon Webs Services EMEA SARL benytter opplysningene til å sende deg SMS på våre vegne.
Facebook Inc benytter opplysningene til målrette reklame mot deg på våre vegne.
Giosq.com OY. benytter opplysningene til å tilby chat-dialog.
Salesmanago sp.z.o.o benytter opplysningene til å sende deg e-post på våre vegne.
Twilio Inc benytter opplysningene til å ringe deg.

Deling av personopplysninger vil også gjøres når det er pålagt etter lov eller forskrift eller det pålegges med grunnlag i en rettskraftig avgjørelse.

Enhver deling utover ovenfor nevnte vil ikke gjøres uten at du særskilt samtykker til det.

Databehandlerne er bundet av databehandleravtaler og kan ikke benytte dine opplysninger til egne formål, eller formål som strider mot formålet angitt i denne personvernerklæringen.

Rutiner for arkivering og sletting

Liber Finance AS har rutiner for arkivering og sletting av personopplysninger.

Personopplysningene lagres så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene angitt i punkt 2 ovenfor. Liber Finance AS vil likevel ikke lagre personopplysningene lenger enn 6 måneder, med mindre du selv ber om å bli slettet tidligere, eller noe annet følger av lov.

Liber Finance AS forbeholder seg retten til å avidentifisere opplysningene, slik at informasjonen kan brukes til statistiske formål.

Hvordan oppbevares og sikres opplysningene

Liber Finance AS setter sine kunders personvern høyt og forsikrer at deres personvern ivaretas i overensstemmelse med de krav som stilles i gjeldende lovgivning.

Herunder forsikrer Liber Finance AS at opplysningene lagres på en sikker måte i henhold til enhver tids gjeldende personvernlovgivning, samt at opplysningene ikke vil komme uvedkommende til kunnskap. I forlengelsen forsikrer Liber Finance AS at opplysningene er lagret i systemer som har den nødvendige informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.

Liber Finance AS pålegger sine ansatte og tilknyttede avtaleparter å følge de lover, forskrifter og interne retningslinjer som gjelder for behandling av personopplysninger.

Liber Finance AS har innført organisatoriske og tekniske rutiner som skal sørge for at dine personopplysninger ikke kommer på avveie, ikke endres utilsiktet og at de er tilgjengelige ved behov.

Dine rettigheter som registrert kunde/klient

Som registrert har du rett til innsyn, retting, sletting, dataportabilitet, å kreve at behandlingen av personopplysninger begrenses og å motsette deg visse former for behandling.

Du har rett til innsyn i de personopplysningene vi har lagret om deg og rett til innsyn i bruken av disse personopplysningene. Ved å henvende deg til vår Kundeservice kan du be om slikt innsyn. Du kan også kreve at personopplysninger som ikke er korrekte rettes, at Liber Finance AS sletter opplysningene og trekker tilbake samtykker du tidligere har avgitt.

Liber Finance AS vil som hovedregel slette dine opplysninger dersom du ber om dette, med mindre fortsatt oppbevaring er nødvendig for å dokumentere leverte tjenester eller videre oppbevaring på annen måte er lovpålagt.

Videre har du rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener at dine personopplysninger er behandlet i strid med reglene som følger av norsk lov.

Kontaktinformasjon

Liber Finance AS, organisasjonsnummer 913 062 922, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn i henhold til denne personvernerklæringen.

Du kan når som helst stille oss spørsmål om hvordan vi behandler dine brukerdata og gjøre dine ovennevnte rettigheter gjeldende, ved å kontakte vår Kundeservice nedenfor.

Telefon:                   21 40 32 94
E-post:                    kundeservice@compareking.no
Kontaktskjema:       https://www.compareking.no/kontakt-oss
Adresse:                 Liber Finance AS, Filipstad Brygge 1, 0252, Oslo, Norge

 

Informasjonskapsler

Ved å bruke nettstedet samtykker du til den bruk av cookies som er beskrevet her.

Vi benytter oss av informasjonskapsler, eller cookies. Cookies er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan brukerne har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser de bruker, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom de ulike nettstedene som CompareKing.no samarbeider med.

Ingen av opplysningene som samles inn blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon kundene søker etter. Statistikken er et redskap for å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.

Det er kun Liber Finance AS som bruker opplysningene som blir hentet inn.

Vi benytter oss av følgende cookies: permanente og midlertidige (såkalte øktsbaserte kapsler).  

Permanente kapsler

Permanente kapsler brukes for eksempel for å kunne tilpasse nettstedet etter dine ønskemål, slik at du ikke trenger å stille inn nettstedet til dine ønskemål hver gang du besøker siden.

Midlertidige kapsler (øktsbaserte)

Øktsbaserte kapsler brukes for eksempel for å håndtere innloggingsinformasjon, navigering mellom sider osv.

De fleste nettlesere tillater deg å blokkere spesifikke eller samtlige cookies. For mer informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler, følg lenken som korresponderer med din nettleser.

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/nb-no/internet-explorer/delete-manage-cookies

Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Cookies

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH19214 og for iOS - http://support.apple.com/kb/HT1677 

Les mer om informasjonskapsler på nettstedet til Post- og teletilsynet.

Personvern

Ved bruk av tjenester som tilbys på Compareking.no vil du bli bedt om å oppgi visse opplysninger om deg selv til oss. Vi tar personvern på alvor, og vil med dette informere deg om hvordan dine opplysninger vil bli behandlet, hvem som er ansvarlig og hvilke rettigheter du har.

Tjenestene som er tilgjengelige på Compareking.no tilbys av Liber Finance AS, org. nr.: 913 062 922, forretningsadresse: Filipstad brygge 1, 0252 OSLO (referert til som «Liber Finance AS», «vi» eller «oss»). Norsk rett regulerer tjenestene.

Personopplysningsloven med forskrifter og annet relevant lovgivning regulerer Liber Finance AS’ behandling av personopplysninger. Der ikke annet hjemmelsgrunnlag foreligger er ditt samtykke det rettslige grunnlaget for å behandle dine personopplysninger.

Formålet med vår behandling av personopplysninger er delt: Vi behandler dine personopplysninger for å kunne yte deg den tjenesten som tilbys på Compareking.no, det vil si formidling av din lånesøknad til våre samarbeidspartnere (norske banker), inkludert utlevering av visse opplysninger til vår underleverandør Bisnode for kredittsjekk. I denne relasjonen opptrer vi som finansagent etter finansavtaleloven og samtidig er vi databehandler på vegne av våre samarbeidspartnere. Vi har inngått skriftlig databehandleravtale med våre samarbeidspartnere som regulerer vår behandling av personopplysninger til dette formålet. Når du søker kreditt via våre nettsider samtykker du til at vi kan behandle de opplysninger du oppgir til vår finansagentvirksomhet på vegne av våre samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Gjensidige Bank, MyBank, Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans, Axo Finans og Komplett Bank og nærmere informasjon om deres behandling av dine personopplysninger kan rettes til kundesenter@instabank.no, laansoknad@ikanobank.no, post@easybank.no, forbruker@avidafinans.no eller kundeservice@komplettbank.no.

Vi ønsker også å bruke opplysningene vi samler inn om deg til å forbedre våre tjenester slik at innholdet blir presentert for deg på en effektiv og forståelig måte. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Vi ønsker også å kunne bruke opplysningene vi samler inn om deg til å markedsføre andre relevante tjenester og produkter til deg og da på en slik måte at du kun mottar den markedsføringen som er relevant for akkurat deg. Vi ønsker også å utlevere informasjonen til noen av våre samarbeidspartnere slik at de kan tilby deg produkter som er aktuelle for deg. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans og Komplett Bank. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Det samme gjelder våre samarbeidspartnere. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Liber Finance AS vil være behandlingsansvarlig for dine personopplysninger når du har samtykket til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Liber Finance AS vil opptre som databehandler på vegne av den enkelte samarbeidspartner når vi opptrer som finansagent (for personopplysninger som samles inn på vegne av bankene med formål om formidling av lån).

Informasjon som du gir oss kan omfatte følgende: personnummer, e-post, mobiltelefonnummer, hvorvidt du er norsk statsborger eller ikke, sivilstatus, antall barn, boforhold, utdanning, arbeidsforhold, arbeidsgiver, inntekt og kontonummer. Det er frivillig å oppgi disse opplysningene og det er frivillig om du ønsker å samtykke til at vi også kan behandle dine personopplysninger som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Informasjon som vi innhenter om deg kan være informasjon knyttet til gjeldsposter. Vi innhenter dette fra Bisnode.

Informasjon som personnummer utleveres til kredittopplysningsselskapet Bisnode som ledd i vurderingen av om du oppfyller vilkårene for å få lån hos våre samarbeidspartnere. Bisnode foretar en kredittsjekk begrenset til informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger.

Vi vil oppbevare personopplysningene dine så lenge vi og våre samarbeidspartnere er pålagt etter norsk lovgivning, og så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet med innhentingen, det vil si den behandlingen du eventuelt har gitt ditt samtykke til. Deretter slettes opplysningene.

Liber Finance AS har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger. Vi er sertifisert av DigiCert og vi benytter kryptert kommunikasjon for all overføring av data. Når vi formidler opplysninger til en tredjepart forsikrer vi oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer at de behandler opplysningene på en betryggende måte.

Du har rett til innsyn i egne personopplysninger, og du kan kreve retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du kan også når som helst trekke ditt eventuelle samtykke til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Kontakt oss ved behov på e-post: kundeservice@compareking.no, telefon: 800 16 689 eller send brev til Liber Finance AS, c/o Aker Brygge Business Center, Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo.

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu