Les Kredittkortguiden Før Du Søker Kredittkort | Kredittkort | CompareKing
Du Må Lese Denne Kredittkortguiden Før Du Søker Om Kredittkort

Du Må Lese Denne Kredittkortguiden Før Du Søker Om Kredittkort

Et kredittkort tilbyr en rask og enkel løsning når du har lyst å kjøpe nye ting eller trenger litt ekstra penger, enten det er nye julegaver til dine barn, en brukt moped på Finn.no eller en storby-weekend til London med kjæresten. Det som er lett å glemme idet du drar kortet er at alt som er kjøpt med et kredittkort er kjøpt "på kreditt". Med andre ord, kjøp nå og betal senere.

Å kjøpe på kreditt er ikke noe problem så lenge du kan betale ned gjelden din i tide. Hvis du skulle være så uheldig å ikke betale tilbake gjelden ditt i tide kan du fort finne deg selv på TV3 i livsstilsprogrammet "Luksusfellen"(du mottar nok en telefon fra Lindorff lenge før de ringer deg opp).

Når et kredittkort brukes riktig tilbyr det et stort spekter av fordeler, blant annet rabatter, belønninger, airmiles og cashback. I denne kredittkortguiden finner du det meste du trenger å vite om kredittkort i Norge.

Hva er kreditt og kreditt historie?

Ifølge MasterCard kan kreditt defineres som en avtale mellom en utlånsrorganisasjon(for eksempel en bank eller kredittkortselskap) og deg, lånetaker. Avtalen gir lånetaker tilgang til penger, som vanligvis må tilbakebetales innen en viss periode. Før du får utsendt kreditt vil utlåner vurdere kreditt historien din og tilbakebetalingsvilkårene, inkludert rentebelastningen.

Du kan tenkte på kredittvurderingen din som karakterkortet du fikk utsendt når du fullførte videregående skole(for de av dere som fullførte). Hvis du har gode karakterer så er det lett å komme inn på en god skole(få en høyere kredittgrense med andre ord ) og hvis du har dårlige karakterer så er det ikke like lett. Hvorfor er det nyttig for utlåner å sjekke kreditt historien din? Vel, kredittvurderingen din gir utlåner en oversikt over hvordan du har håndtert kreditten din i løpet av de årene du har hatt tilgang til kreditt. Historien din inkluderer boliglån, kredittkort, eventuelle overtrekk, telefonregninger samt annen informasjon. For eksempel, hvis du har utestående telefonregninger som har forfalt kommer dette til å bli notert i kreditt historien din.

Med andre ord, sørg for at du betaler regningene dine i tide! Hvis du ikke har mulighet for å betale regningene dine i tide så er det viktig å kontakte kredittkort leverandøren så raskt som mulig. For mer informasjon om kredittvurdering sjekk ut Datatilsynet's artikkel om kredittvurdering.

Hvor får jeg tak i et kredittkort?

Det er flere selskap i Norge som tilbyr kredittkort, inkludert banker, kredittkortselskap og andre utlånere. De største utsenderne av finansielle kort inkluderer:

1. DnB Nor ASA

2. SEB AB

3. Nordea Bank

4 Svenske Handelsbanken AB

5. Danske Bank As

6. EnterCard Norge AS

7. Statoil ASA

8. Koninklikje Shell Group

9. General Electric Co

10. Exxon Mobil Corp

11. Ikano SA

12. Citigroup Inc

Ta forbehold om at denne listen kan ha forandret seg ettersom den er basert på tall fra 2012. Det er også finansielle aktører i markedet slik som MasterCard, Visa, Diners og American Express. Disse aktørene er ikke involvert i utsendelsen av kredittkortet, de behandler transaksjonen mellom utsalgsstedet og din bank. Med andre ord, de er betalingsnettverk.

Jeg har søkt om kredittkort, hva er kredittkortgrensen min om søknaden blir godkjent?

Kredittgrensen eller det maksimale beløpet du kan bruke på kortet, avhenger av forskjellige faktorer slik som kredittvurdering, inntekt, anleggsmidler samt annen informasjon. Ifølge Finanstilsynet kan kredittgrensen variere 5000 kroner til 5.000.000 kroner men vanligvis ligger kredittgrensen et sted mellom 30 000 kroner til 75 000 kroner.

Hva koster det å ha et kredittkort?

Når du bruker kredittkortet ditt til uttak eller overføring av kontanter påløper renter fra første dag. Ved varekjøp har du normalt sett en rentefri periode på 45 dager, men det kan variere fra bank til bank. Selskapet som utsender kredittkortet vil informere deg om kredittrenten i form av en nominell og en effektiv rente. Den effektive renten forteller deg hva du faktisk må betale for kredittkortet ditt ut fra hvordan det er brukt og hva slags gebyrer du har. Noe som er viktig å huske er at kredittrenten er en variabel rente, noe som betyr at det kan forandre seg gjennom året. Det er derfor viktig å gå gjennom den månedlige kontoutskriften for å holde styr på hvor mye du betaler i renter. Det er også viktig å betale det utestående beløpet av i slutten av hver måned slik at du unngår unødvendige utgifter. Hvis du bare betaler minimusgebyret hver måned kommer kredittkortet ditt fort til å bli dyrt.

Nedenfor finner du en liste med de vanligste kostnadene som du burde sjekke før du velger et kredittkort

Pris på erstatningskort

Kontantuttak i Norge og utlandet

Nominell og effektive rente

Tilleggskort

Overføringsgebyr fra kort til konto

Overtrekksgebyr

Vær oppmerksom må at enkelte selskap har skjulte kostander som det ikke alltid så lett å finne. Det er derfor viktig at du leser gjennom prislistene med et skeptisk øye slik at du unngår eventuelle overraskelser.

Hva er et forhåndsbetalt kort?

En forhåndsbetalt kort er et kort som kan brukes til å foreta varekjøp tilsvarende et kredittkort, men du kan bare bruke det du allerede har satt inn på kortet. Den største fordelen med å få et forhåndsbetalt kort er at det er ingen inntektskrav eller aldersgrense (for de fleste forhåndsbetalte kort ), og derfor kan det være en sikker og praktisk betalingsmåte for tenåringer eller hvis du er ute og reiser.

Hva er et tilleggskort?

Som kortinnhaver kan du nominere en tredjepart til å få et kredittkort tilsvarende det du har og dermed nyte de samme fordelene som du har. Det er ikke noe inntektskrav for den som holder tilleggskortet. Eneste kravet er at personen må være minst 18 år gammel. Enhver transaksjon som er gjort med tilleggskortet vil telle mot hoved-innhaver sin konto.

Hvem er kvalifisert til å søke om et kredittkort i Norge?

Hver enkelt bank eller kredittkortselskap har forskjellige krav til den som søker, men normalt sett så er minstekravet at den som søker må være over 18 år og ha en rydding økonomi. Noen kredittkort krever en høyere minstealder på grunn av kortets mer priviligerte natur.

Hvordan velge et kredittkort som passer dine behov?

Med så mange kort tilgjengelig i markedet er det ikke alltid like lett å finne det perfekte kredittkortet. Her er en liste over de vanligste kortene og fordelene de tilbyr.

Bedriftskort

Bedriftskort har fordeler som er relevante for bedrifter, disse kan inkludere air miles for forretningsreiser, cashbacks, bensin-rabatter og annet. Noen bedriftskort tilbyr også finansielle verktøy for å holde orden på kredittkort utgifter.

Lav-rente kredittkort

Noen kredittkort tilbyr lave renter for å tiltrekke kunder. Et lav-rente kort kan være gunstig om du ikke er på utkikk etter ekstra fordeler.

Kredittkort uten årsavgift

Mange kredittkort tilbyr nå gratis årlig avgift for livet. Med disse kortene er det viktig at du leser nøye gjennom dokumentene for å se om dette tilbudet kommer med en "catch". Noen ganger krever banken at du bruker et minimum beløp på kortet hvert år for at du skal ha tilgang til dette tilbudet.

Kort med frequent traveler fordeler

Noen kredittkort er spesialdesignet for deg som reiser mye, fordeler kan inkludere alt fra flybilletter til shopping fordeler over hele verden. Hver gang du reiser er du ofte belønnet i form av airmiles, gratis reiseforsikring, samt tilgang til flyplass lounger og eksklusive avtaler på resturanter verden over.

Belønning og cashback

Mange kredittkort tilbyr belønninger i form av poeng , cashbacks og rabatter hos resturanter og forhandlere. Det kan være store penger å spare med disse kortene så lenge de er brukt riktig.

Kort for eksklusive kortholdere

Premium fordeler tilbys til ' eksklusive ' kortholdere, ofte platina kortholdere . Fordeler inkluderer tilgang til eksklusive flyplass lounger verden over, 24 -timers concierge-service og gode reiseforsikringer.

Kort med bensin rabatt

Disse kortene tilbyr deg rabatter eller poeng for hver gang du bruker kortet på en bensinstasjon. Dette er ideelt om du bruker bilen din mye og har lyst å spare penger på bensin.

Det er ikke alltid like lett å navigere i et hav av informasjon om kredittkort men vi håper at denne kredittkortguiden har gjort det litt lettere for deg.

By , 04 Feb 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18