Finansiering ved oppstart av bedrift | Forbrukslån | CompareKing
Shutterstock

Lån penger for å starte et AS

Mange nordmenn drømmer om å starte sin egen bedrift, hele 500 000 i 2012, ifølge e24.no. Det er mange foretak som ser seg nødt i å gi opp etter noen år av forskjellige grunner, men med godt forarbeid vil du ha den beste muligheten for å overleve. Det er mange selskapsformer å velge mellom, men i denne artikkelen skal vi kun se på aksjeselskap (AS) generelt og finansiering av et spesielt.  Det er spennende å starte sitt eget selskap og det er mye som skal være på plass i begynnelsen for at alt skal gå bra. Mye kan stå på finansieringen da det er en del utgifter man ikke kommer utenom i begynnelsen, så vi håper dette er til hjelp!

Hva koster det å starte et AS?

Kostnaden for å starte et AS vil variere med hensyn til type bedrift, men enkelte utgifter er faste uansett. Kravet til egenkapital på 30 000kr og gebyr til Brønnøysundregisteret på 5 666kr må uansett være dekket.  I tillegg til det trenger de fleste som starter en virksomhet, kapital til investeringer og andre kostnader.  Skaff deg en oversikt så tidlig som mulig over hva du trenger av penger for å komme i gang. Tenk på materialer, lokaler, markedsføring og alt annet som er nødvendig før oppstart. Hvis du vil være avhengig av kunders betaling, for drift av virksomheten, så er det viktig å ta høyde for at de ikke alltid betaler i tide. Av den grunn bør du sette av penger i oppstartfasen for å dekke løpende kostnader. For å være helt sikker på hva du trenger inn på kontoen hver måned, er det anbefalt å sette opp et likviditetsbudsjett.

Når du starter en bedrift er det også viktig å passe på at du har forsikringene i orden. Det finnes både forsikringer du må ha og noen det lønner seg å ta ut. Ta kontakt med forsikringsselskaper og be om råd angående forsikringer spesielt for din bedrift.  Etter du har ordnet forsikringene må dette også inkluderes i budsjettet ditt.  Ta med deg all hjelp du kan på veien, når det kommer til penger er det mange banker som kan tilby gode nettbank-løsninger for nystartede bedrifter. Da kan du få oversikt over den løpende økonomien, samt få tilgang på gode løsninger for drift.

Les også: 4 gode pengeråd som du kan lære av

Finansiering

Det er sjelden en impulsiv handling å starte opp et AS så det er mange som har spart opp en del penger på forhånd, og det er jo selvfølgelig et veldig godt utgangspunkt. Hvis du derimot ikke har et stort pengebeløp, eller starter helt på null i forhold til egenkapital, så er det viktig å tenke på finansieringen med en gang. Det første du kan gjøre er å se hvor mye du kan skaffe uten å ta opp et lån. Innovasjon Norge har en god oversikt over hva du kan gjøre for å skaffe alt fra små til store beløp for å starte opp en virksomhet. Etablererstøtte fra Innovasjon Norge selv er et alternativ. Du kan også ta kontakt med næringsetaten i kommunen din for å høre om støtteordninger. Når du vet hvor mye du har få i støtte i tillegg til det du selv har spart opp, vil du få oversikt på hvor mye du trenger å låne.

Låne penger

Uansett hvor mye du klarer å finansiere selv og kanskje ved hjelp av kjente, vil du mest sannsynlig ha behov for å kontakte banken din eller en annen finansieringskilde for å be om lån. Hvis du ønsker å låne penger til å starte opp et AS kan dette gjøres enkelt ved å søke om et forbrukslån. Dette er et veldig populært lån ettersom du kan få det innvilget raskt og du kan bruke det til hva du vil. Det er imidlertid ofte ganske dyre lån så det er anbefalt å bruke pengene på noe som kan resultere i verdier fremfor å bruke det på shopping eller reise. Når du starter en bedrift vil du forhåpentligvis investere i noe som vil gi deg en avkastning på sikt så da kan forbrukslån være en god form for finansiering. Istedenfor å kontakte alle mulige banker og kreditorer kan du heller benytte deg av en lånekalkulator som den vi har. Da kan du lettere se hva du blir tilbudt og hvor du får de beste vilkårene.

For flere artikler om forbrukslån, les her.

Det finnes mye god starthjelp når du vil opprette et AS så les deg opp og ta til deg det du kan så du får en godt forberedt start på bedriften din. Med alle papirene i orden og en ryddig økonomi vil du bli tatt seriøst i forretningslivet og a en mye bedre mulighet for å gjøre det bra. Det finnes flere gode maler for forretningsplaner på nettet, spesielt innovasjonnorge.no og altinn.no er verdt å besøke. Lykke til!

Kilder:

www.altinn.no

www.innovasjonnorge.no

www.toppfinans.no

www.dnb.no

www.e24.no

By Emma, 19 Jun 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18