Øk Kunnskapen Din Om Kredittkort Før Du Søker! | Kredittkort | CompareKing
Øk Kunnskapen Din om Kredittkort Før Du Søker Eller Ta Konsekvensene!

Øk Kunnskapen Din om Kredittkort Før Du Søker Eller Ta Konsekvensene!

Det er ikke alltid like lett å navigere i jungelen av informasjon om kredittkort. Hva er forskjellen på nominell rente og effektiv rente? Her finner du generell informasjon om ord og uttrykk som er assosiert med kredittkort i Norge.

Air miles

Air miles er et belønningssystem som lar deg samle opp poeng hver gang du flyr. Disse poengene kan gi deg rabatter, gratis flyreiser og andre fordeler. Bank Norwegian er et av selskapene som tilbyr air miles.

Årsavgift

Enkelte kredittkort har en årlig avgift på et par hundre kroner som belastes en gang i året. Dette varierer fra kredittkort til kredittkort.

Automatisk betaling / AvtaleGiro

Automatisk betaling er bankens tjeneste for automatisk betaling av regninger. Ved å inngå en avtale om automatisk betaling sørger banken for at regningene blir betalt på ritkig tid. Dette er spesielt nyttig for kredittkort ettersom du kan bli belastet renter og purregebyr om du ikke betaler i tide.

Tilgjengelig kreditt

Kreditten du har tilgjengelig er det det ubrukte beløpet du har disponibelt. Dette er penger du kan bruke om det skulle være nødvending. Det er viktig at du ikke bruker mer kreditt enn hva du har tilgjenglig.

Gjennomsnittlig saldo

Den gjennomsnittlige saldoen beregnes ved å ta summen av de daglige saldoene og deretter dele beløpet på antall dager i faktureringsperioden.

Lav kredittscore

Kredittscoren din er en oversikt betalingsevnen din. Betalingsanmerkninger og inkassokrav kan resultere i en lav kredittscore. Hvis du dårlig kredittscore så er det vansklig å søke om kredittkort, forbrukslån og boliglån.

Kortutsender

Kortutsender er det samme som leverandøren av kredittkortet. Dette er som oftest en finansinstitusjon slik som DNB, Nordea, Danske Bank og andre banker.

Cash advance

Hvis du bruker kredittkortet ditt i en minibank regnes dette som cash advance eller kontantuttak. De fleste banker vil belaste et gebyr som følge av dette uttaket. Det vil også påløpe rentekostnander.

Cash advance gebyr

Dette er et gebyret du må betale for et kontantuttak. Gebyret er vanligvis en prosentandel av det totale uttaksbeløpet noe som er vanlig for kredittkort i Norge.

Cashback

Det blir stadig vanligere at kredittkort tilbyr cashback ved varekjøp. Cashback er regnet ut som en prosentandel av det totale varekjøpet. Denne funksjonen er nyttig hvis du ofte bruker kredittkortet ved varekjøp og lignende.

Kredittvurderingsbyrå

Et kredittvurderingsbyrå holder oversikt over forbruket ditt og annen finansielle informasjon. Denne informasjonen blir brukt for å vurdere kredittscoren din.

Kredittkort forsikring

Som oftest vil kredittkortet ditt være forsikret gjennom et forsikringsselskap. Hvis kredittkortet ditt blir stjålet eller lignende er du forsikret mot svindel.

Effektiv Rente

Effektiv rente er den totale kostnaden du betaler for kredittkortet ditt illustrert i prosent. Denne renten inkluderer avgifter og renter.

Kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort der utsender gir kreditt til kortbruker. Kortet kommer i form av et plastkort med en kodet magnetstripe på baksiden. Kredittkort er en akseptert betalingsform verden over.

Kreditt historie

Kreditt historie er en oversikt over all kreditt du har brukt, inkludert lån, kredittkort, overtrekk og annet. Historien din sier noe om evnen din til å betale for seg.

Kredittgrense

Kredittgrensen er det høyeste beløpet som du kan belaste på kredittkortet ditt. Grensen varierer fra kort til og kort og er avhenging av betalingsevnen til kortholder. Hvis du går over grensen må du betale et overtrekksgebyr.

Kredittscore

Når man beslutter å godkjenne et lån eller ikke vil en långiver vurdere din søknad ved hjelp av opplysningene du har gitt , samt kreditt- historie og annen informasjon gitt av kredittopplysningsforetaket . Denne prosessen er kjent som kredittscore eller kredittvurdering. Dette betyr at å opprettholde en god kredittscore er viktig.

Credit Verification Code(CVC)

Alle kredittkort Norge har en CVC kode også kjent som en kortverifiseringskode. Denne koden er plassert på baksiden av kortet ditt og inneholder enten tre eller fire siffer.

Refinansiering

Det er mulig å refinansiere gjeld ved å kombinere all gjelden du har under ett. Dette er praktisk om du er på utkikk etter en lavere rente.

Finansieringskostnander

Rentene og gebyrene du har på kortet ditt er også kjent som finanseringskostnader.

Fast rente

En årlig prosentsats som ikke endrer seg over tid.

Uautorisert transaksjon

Ved kortsvindel kan det oppstå uautoriserte eller ulovlige transaksjoner. Hvis du tror kortet ditt blir brukt ulovlig kontant kortutsender umiddelbart.

Rentesats

Rente er kostnaden for å leie penger normalt sett gitt som en årlig rente.

Rentefri periode

I løpet av denne perioden vil du ikke bli belastet rentekostnander for kjøp gjort med kredittkort. De fleste kredittkort Norge har en rentefri periode opp til 45-dager.

Forfallsgebyr

Hvis du ikke klarer å betale regningen din i tide må du betale et forfallsgebyr.

MasterCard

MasterCard er et globalt kortbetalingsselskap. MasterCard sine kredittkort er akseptert verden over.

Minmumsbetaling

Dette er det laveste beløpet du må betale hver måned for kredittkortet ditt.

Utestående saldo

Dette er beløpet du skylder til kort leverandøren. Den månedlige renten er basert på dette beløpet.

Overtrekksgebyr

Hvis du overskrider kredittgrensen din må du betale et overtrekksgebyr.

Forfallsdato

Forfallsdatoen er den månedlige datoen hvor du må betale din månedlige betaling. Hvis du ikke betaler vil du bli belastet et purregebyr.

Personal Identification Number(PIN )

PIN-koden din er sikkerhetskoden for kredittkortet ditt. Du trenger PIN-koden for å ta ut penger fra minibanker og bruke kortet ditt.

Hovedkortinnehaver

Hovedkortinnhaver er den viktigste kortinnhaver. Et kredittkort er registert under hovedkortinnhaver og denne personen er ansvarlig for utgifter tilknyttet et eventuelt supplerende kredittkort.

Kjøp

Et kjøp er når du kjøper noe fra en kjøpmann. Dette omfatter dagligvarer , shopping , resturanter og annet.

Supplerende kortinnehaver

En supplerende kortinnehaveren er en tredjemann nominert av hovedkortinnehaveren.

Kontoutskrift

Du vil motta en kontoutskrift fra kredittkortselskapet hver måned . Dette detaljerer dine kredittkort aktiviteter i den siste måneden. Kontoutskrfiten vil også inneholde forfallsdatoen.

By , 09 Nov 2013
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18