Hvordan bli rik i Norge? | Investering | CompareKing
Hvordan få pengene til å gro

Lett å bli rik i Norge

Nordmenn har det greit, finanskrisen blåste over med forholdsvis mild bris for de fleste og mange fortsetter å bygge formuen i ett av verdens rikeste land. I denne artikkelen har vi sett på hvorfor det blir sagt at de med makten gjør det lett for folk flest å skaffe seg rikdom i Norge. Du kan også få noen forslag for måter du kan tjene ekstra penger, men vi vil også understreke hvorfor denne utviklingen bør være en tankevekker.

Alt ligger til rette for Ola Nordmann

Kjernen i den norske modellen er høy sysselsetting, velferd for alle og et organisert arbeidsliv. Gjennom et godt trepartssamarbeid mellom arbeidsgiver, arbeidstaker og staten, har norsk næringsliv opplevd økt produktivitet og et unikt konkurransefortrinn. Når det skapes mer, blir det mer å dele. Om det er en god fordeling derimot er et annet spørsmål. Kalle Moene, samfunnsøkonom ved Universitet i Oslo, skrev i Dagens Næringsliv, at han lenge har hatt en mistanke om at det er en stor overklasse i Norge. Han fortsetter med å skrive at det er få land som har så mange milliardærer i forhold til folketall som Norge. Han tror det er lett å bli rik i landet vårt fordi myndighetene ønsker å legge til rette for høy økonomisk vekst. For det trengs det lønnsomme bedrifter, som igjen gjør det enklere for noen å bli rike.

For flere gode artikler om investering kan du lese her.

Hvordan bli en av de rike

Skuffende, men selvsagt finnes det ingen «quick fix» for å bli rik, med mindre du vinner masse penger, eller på annen måte er over gjennomsnittet heldig. Penger vokser som kjent ikke på trær og de aller fleste av oss må jobbe for hver eneste krone. Oppskriften for å bli rik er derimot ekstremt simpel, tjen så mye penger som overhodet mulig og bruk så lite som mulig. For flere artikler med gode sparetips kan du lese her. Det vanskeligste for de fleste er å komme frem til hvordan man kan maksimere opptjening, og det vil variere i forhold til personlige egenskaper og forutsetninger. Det beste utgangspunktet for alle er nok uansett å begynne med og sette seg klare mål, eksempelvis, hvor stor formue vil du ha innen hvor mange år. Når du ser det klart for deg, kan du begynne å sette delmål for å nå sluttmålet. Hvis du ønsker en god bi- eller fulltidsinntekt uten arbeidsgiver kan du også lese artikkelen vår om å jobbe hjemmefra. Her er noen flere tips om hvordan du kan tjene penger på egenhånd:

  • Dropshipping – selg varer direkte fra produsent eller grossist. Det er de du kontakter hvis du ønsker å selge, for eksempel, vesker. I stedet for å kjøpe inn store mengder av vesker som trenger oppbevaring, setter du opp en dropshipping-avtale.  Det går ut på at du kan selge direkte fra produsentens/grossists lager, i din nettbutikk eller på sider som eBay, QXL og Finn. Salehoo er den mest komplette guiden til dropshipping på nett hvor du finner en oversikt over dropshippere som frakter varer over hele verden.
  • Apps – Smart telefoner florerer om dagen, og det virker som alle har nettbrett i tillegg. Appene utvikler seg i mangfold i takt med teknologien og nå som apper er tilgjengelig på datamaskiner i tillegg er markedet hetere enn noensinne. Det sies at det finnes en app for alt, men det er fortsatt store muligheter på å bli rik på å utvikle og selge apper. Hvis du mangler kompetanse om programmering, men har en idé for en app som vil bli populær, finnes det billig og bra arbeidskraft i utlandet som kan iverksette dine apps idéer.
  • YouTube – Hvis du kan lage en eller mange, morsomme, interessante eller lærerike videoer så er det store muligheter for å tjene penger på verdens største sosiale videonettside. Det er gratis å legge ut, så det er bare å prøve seg frem og se hva som gir flest visninger.
  • Oppfinnelser – Det er ikke den enkleste måten å bli rik på, men hvis du har en Petter Smart spire i magen, kan du lykkes. En oppfinnelse er enkelt sagt en idé som løser et konkret problem. Oppfinnelsen kan være både materiell og ikke-materiell, men når du har en god idé, bør du vurdere å ta patent. Et patent beskytter idéen din med juridiske rettigheter og du vil få enerett til å utnytte oppfinnelsen til kommersielle formål i 20 år eller lenger. Som innehaver av et patent kan du også velge å leie ut patentet på lisens. På den måten kan du tjene gode penger uten at du trenger å produsere noe selv. Å selge patenter kan derfor gi en ypperlig passiv inntekt. Hvis oppfinnelsen din kan skape arbeidsplasser, eller starte en eksportbedrift er det også store muligheter til at du kan få hjelp fra Innovasjon Norge.

Uansett fremgangsmåte, sett deg et mål og begynn å samle millioner. Hvis du vil lese om hvordan du kan tjene din første million, kan du gjøre det her.

En potensiell skyggeside

Moene skrev om sine sammenligninger mellom Norge og USA, i forhold til rikdom, i Dagens Næringsliv, og mente at tallene viste at sosialdemokratiet skaper en større overklasse enn den amerikanske modellen. Han påpekte at de aller rikeste i USA er rikere enn de aller rikeste i Norge, men han syntes det er urovekkende at det finnes så mange superrike i forhold til folketallet her i landet. Moene frykter også at demokratiet svekkes av det han kaller en stor pressgruppe politisk. Han utdypet dette med at det kan være problematisk at i de aller fleste politiske systemer har folk som er rike større politisk innflytelse enn andre folk. Når denne gruppen blir stor blir også tyngden større. Det betyr at de kan påvirke den økonomiske politikken slik at forholdene legges til rette for at det skal være enda lettere å være rik og mener derfor at dette bør være en tankevekker for oss alle.

Kilder:

www.dn.no

www.dennorskemodellen.no

By Emma, 27 Aug 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18