Slik Vet Du at Du Ikke Er Klar For Refinansiering Av Lån | Refinansiering | CompareKing
Slik Vet Du at Du Ikke Er Klar For Refinansiering Av Lån

Slik Vet Du at Du Ikke Er Klar For Refinansiering Av Lån

Refinansiering av lån kan være en god idé hvis det hjelper til å spare på lånekostnadene. Du er kanskje i en bedre økonomisk situasjon enn da du tok lån opprinnelig og har bedre forutsetninger for å få tilbud om gode rentevilkår. Eller så visste du ikke den gang om Compareking.no og var usikker på hvordan du skulle få det beste tilbudet. Det kan også være at du har samlet opp litt smålån og fått dyr gjeld på kredittkortet. Ved å samle dette i et større lån får du bedre oversikt og sannsynligvis lavere månedlige kostnader.

Ikke alltid den beste løsningen

Refinansiering av lån er likevel ikke alltid løsningen. Det første du må gjøre er å bruke en lånekalkulator og finne ut hva de små lånene egentlig koster i forhold til et eventuelt større lån. Forbrukslån kan også bli dyrt og kan binde deg over lengre tid, så husk å få med deg alle utgiftene, inkludert gebyrene. Her er det effektiv rente du skal se etter og du skal være obs på at lån uten sikkerhet ofte reklameres med et rentenivå der gebyrene er utelatt. Du vet heller ikke de nøyaktige rentesatsene før du har sendt inn en ikke-forpliktende søknad, så vær sikker på hva et lån vil koste månedlig og til sammen før du hopper på. Hvis du er impulsiv og utålmodig som type skal du være spesielt forsiktig med å ta forhastede beslutninger.

Du må også huske at refinansiering av lån krever selvdisiplin. Hvis du ender med å bruke litt av lånebeløpet til å dekke noe annet vil det virke mot hele hensikten med refinansiering. Du trenger ikke å oppgi formålet når du søker om forbrukslån, pengene havner rett i konto, og du kan bruke det til hva som helst. Så hvis du har for vane med impulskjøp eller strever med en trang økonomi som kan gjøre det fristende å ta litt fra lånebeløpet, kan forbrukslån bare gjøre vondt verre. Hvis du tror det er en mulighet for at du vil la være å betale ned all den andre gjelden med en gang, må du styre unna. Husk at hele poenget med refinansieringen av lån var å redusere gjeldsposten til en eneste. Det blir bare tull hvis du ikke betaler ned alt med det samme.

By , 28 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18