Verdt å se i Norge | Livsstil | CompareKing
Vakre Norge

Norge på sitt vakreste

Mange nordmenn er veldig opptatt av å reise. De fleste reiser helst utenlands og statistikken viser at hver tredje overnattingsreise er internasjonal. Med så mange turer ut av landet, undres vi om nordmenn egentlig er klar over hva de reiser fra. Norge har mange spennende og populære reisemål med vakre fjell og fjorder, og i denne artikkelen får du lese om et utvalg av de plassene det virkelig er verdt å besøke. 

I en tidligere artikkel kalt 5 steder du må besøke i Norge skrev vi om fem områder, eksempelvis fjellheimen, som igjen rommer utallige vakre og spennende destinasjoner i Norge, rett og slett fordi det er vanskelig å velge bare fem steder. I denne artikkelen fortsetter vi derfor og har plukket ut flere destinasjoner vi mener det er verdt å få med seg.

Geirangerfjorden

Ett av de mest populære turiststedene i Norge er Geirangerfjorden som ligger på Sunnmøre. Det er en sidefjord av Storfjorden i Møre og Romsdal. Fjorden er 15 kilometer lang, og blir besøkt av tusenvis av turister hvert år. Geiranger har en vakker natur med store fjell som strekker seg opp av fjorden. Geiranger- og Nærøyfjorden ble inkludert i UNESCOs verdensarvliste i 2005 og i 2006 ble disse to landskapsområdene kåret til de best bevarte på denne listen av National Geographic, ifølge Wikipedia.

Brudesløret

Noen av de mest kjente attraksjonene i Geiranger er fossefallene, og Brudesløret er navnet på en av de. Dette er en av flere fosser i Norge som har fått dette navnet, og har en fallhøyde på 300 meter. Jaqueline Valente og David Colturi reiste til Brudesløret for å bli av de første som hoppet utenfor stupet!

Ørnevegen

Ett annet trekkplaster i Geiranger er Ørnevegen, som er den bratteste veien mellom Geiranger og Eidsdal. Ørnevegen er 620 meter over havet på det høyeste punktet og har en vakker utsikt utover Geirangerfjorden.

I Geiranger kan du også bli kjent med hvordan geitost og karamell blir laget. Tar du hurtigruten kan du få deg en rimelig tur/retur reise til Geirangerfjorden for kun 1400 kroner, i tillegg er det mulighet for å overnatte til kun 500 kr. per natt.

Svalbard

Hvis du aldri har fått se nordlyset åpenbare seg på himmelen så er det i seg selv grunn nok for å ta en tur til Svalbard. Dette er garantert noe du sent vil glemme. Det er størst sannsynlighet for å få med seg nordlyset mellom 21. september og 21. mars.

Det blir sagt at nordlyset kan oppleves over hele Norge, men størst sjanse har du i Nord- Norge eller Svalbard. Nordlyset kan noen ganger opptre flere ganger en kveld, mens neste dag ikke vise seg i det hele tatt. Desto mer tid du setter av øker sjansen din for å se det.

Nordlyset viser seg ikke der det er fullmåne og mye lys, og helst på innlandet der det er tørt.

For å reise til Svalbard vil det koste rundt 3000 kr. med fly hver vei, og i tillegg vil det koste rundt 800 kr. per natt på hotell. Dette er en opplevelse for livet, så det vil absolutt være verdt pengene! Selv om du går glipp av nordlyset er det masse å utforske på denne øygruppen i Arktis, plassert cirka midt mellom fastlands-Norge og Nordpolen.

Hardangerfjorden

Hardangerfjorden er Norges lengste fjord og Hardanger er også kjent for sin fruktblomstring da smale fjorder og et mildt klima gjør det gunstig for fruktdyrking. Er du interessert i å lære hvordan du lager saft og cider med ferske varer er dette stedet for deg.

For sykkelturister har Hardanger også vært et populært mål. Det er mange fine sykkel stier som går fra Bergen til Hardanger. Er du heller interessert i å kjøre bil tar det kun en time hvis kjører fra Bergen. Foretrekker du heller å kjøre buss koster det kun 300 kr. hver vei og en vei tar rett i overkant av to timer.

Holandsfjorden

I Holandsfjorden ligger Norges største isbre, Svartisen. Breen blir besøkt av 25.000 turister hvert år, og er omtrent 370 kilometer lang. Svartisen ligger kun 20 meter over havet og er derfor veldig tilgjengelig for turister.

Nederst ved Isbreen er det også muligheter for å kjøpe champagne med isbiter ifra breen.

Tur/retur reise koster rundt 4000 kr. med fly fra Bergen til Hollandsfjorden.  Hvis du ønsker å ta en dyp titt i isen der du får se en blåfarge du aldri har sett før vil det kun koste deg 1200 kr. per/pers (utstyr følger med).

Lysefjorden

Lysefjorden er 42 km lang og ligger i Forsand kommune. Med vakker utsikt ned til Lysefjorden finner du Prekestolen som er en veldig populær turist destinasjon. Prekestolen blir besøkt av rundt 150 000 turister hvert år. Det vil ta deg cirka 4-6 timer å gå opp prekestolen og ned igjen.

For å komme til Prekestolen må man ta ferge fra Stavanger eller Lauvvik og ta buss eller kjøre videre fra Tau. På fergen fra Stavanger er det mulig å kjøpe en samlet billett, der du får dekket ferge og buss til Tau og videre til Prekestolen for kun 250 kr. per pers. (125 kr. for barn).

Her fikk du innsikt i fem fine steder å besøke i Norge og reiselysten er kanskje vekket. Grunnen til at mange Nordmenn reiser på ferie til utlandet er nok for å oppsøke varmen. De ønsker varme, sol og strand. Reiseundersøkelser viser at reisende nordmenn øker med 2000 hvert år, og ingen andre land har slik reiseaktivitet. Nordmenn reiser ikke bare i de lengste feriene som sommerferien, men også i helger, vinterferier, påskeferier osv.

Det kan være like avslappende og spennende med en ferie i Norge. Reiser du til en av plassene nevnt over kommer du ikke til å angre. Det er mye billigere og lettere enn reiser til utlandet. Samtidig får du se og bli kjent med den norske naturen som er helt spesiell, og du får oppleve ting du kanskje aldri har opplevd. Ingenting kan sammenligne seg med den Norske naturen.

Kilder:

www.dagbladet.no

www.trivago.no

www.no.wikipedia.org

www.visitnorway.com

By , 05 Aug 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18