Øk Kunnskapen Din om Apple og Samsung! | Teknologi | CompareKing
apple og samsung

Øk Kunnskapen Din om Apple og Samsung!

Apple Inc

Det verdens anerkjente selskapet Apple ble grunnlagt 1. april 1976 i USA, av Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Apple har med årene bare økt mer og mer i produkt utviklingen, som omhandler salg av forbrukerelektronikk, programvarer og PCer.

Apple sine mest kjente maskinvarer er MAC (PC), iPod (musikkspiller), iPhone (smarttelefon), og iPad Tablet (nettbrett). Apple produkter inkluderer ikke programvaren Android eller Windows slik som fleste maskinvarer gjør i dag, men produktene inneholder programvarer kalt OS X og iOS. Til tross for at populariteten til Apple produkter har skutt opp i været de siste årene, er de likevel bare det nest største IT-selskapet i omsetning, rett bak Samsung Electronics (datterselskapet til Samsung Group).

Per september 2011 rapportere Apple totalt 108 000 000 000 amerikanske dollar i årlige inntekter, noe som tilsvarer 1 101 240 000 000 norske kroner, altså over en billion norske kroner. Og per mai 2013 hadde Apple 408 fysiske butikker i 14 forskjellige land, i tillegg til den elektroniske Apple Store, hvor per februar 2014 selger til 43 forskjellige land, og iTunes Store som er verdens største musikkforhandler. 

Samsung Group

Samsung Group er et sørkoreansk multinasjonalt selskap, som består av en rekke datterselskap og tilknyttende virksomheter, hvor mesteparten er forent under “Samsung” merkevaren.

Samsung ble grunnlagt som et handelsselskap i 1938 av Lee Byung-chul, og over de neste 30 årene spredde Samsung investeringene sine i forskjellige områder som inkluderte matvareindustrien, tekstiler, forsikring, verdipapirer og detaljhandling. Det var ikke før på slutten av 1960-tallet at Samsung gikk inn i elektronikkindustrien, i tillegg til at de gikk inn i bygg- og skipsindustrien på midten av 1970-tallet.

Lee Byung-chul døde i 1987, og etter det ble Samsung delt inn i fire virksomhetsgrupper; Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group, og Hansol konsernet. Siden 1990-tallet har Samsung stadig blitt et mer og mer globalisert selskap innen elektronikk (Samsung Electronics), hvor mobiltelefonene har vært, og fremdeles er, den viktigste inntektskilden.

Mer om Samsung Electronics

Samsung Electronics er et multinasjonalt elektronikkselskap med hovedkontor i Sør-Korea, og har siden 2011 vært verdens største produsent av mobiltelefoner/smarttelefoner, som levers med den anerkjente Android programvaren. Samsung Electronics er også verdens største TV-produsent, noe de har vært helt tilbake til år 2006.

Samsung Electronics er som tidligere nevnt i avsnittet om Apple Inc, verdens største IT-selskap i omsetning, noe de har vært siden 2009. Og ettersom Samsung Electronics og Apple er de mest ledende IT-selskapene i verden, har det oppstått litt konflikter mellom selskapene. 24. august 2012 ble det bestemt av Samsung måtte betale Apple 1 050 000 000 amerikanske dollar (som i dag tilsvarer nesten 6,5 milliarder NOK) i erstatning for brudd på seks av sine patenter på smarttelefon-teknologi, til tross for at Apple krevde en erstatning på over 3 550 000 000 amerikanske dollar (som i dag tilsvarer over 20 milliarder NOK). Det fulgte også en sørkoreansk kjennelse om at begge selskapene var skyldig i brudd på hverandres åndsverk, noe som førte til at Samsung sine aksjer falt hele 7,7 %. Apple hadde deretter søkt om å forby salg av åtte Samsung-telefoner i USA, men fikk avslag i retten.

Men til tross for de nylige rettsak aktivitetene, er Samsung og Apple sitt forhold blitt beskrevet som et elsk-hat forhold. Samsung er nemlig en stor leverandør til Apple, og har selv Apple som nøkkelkunde. Samsung Electronics produserer elektroniske komponenter som f. eks batterier, halvledere, chips, flash-minne og harddisk enheter for både Apple, Sony, HTC og Nokia. 

By , 07 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18