Øk Kunnskapen Din Om Mobilt Bredbånd! | Teknologi | CompareKing
Hva Er Et Mobilt Bredbånd? Øk Kunnskapen Din Om Mobilt Bredbånd!

Hva Er Et Mobilt Bredbånd? Øk Kunnskapen Din Om Mobilt Bredbånd!

Mobilt bredbånd er en bredbåndsforbindelse som er uavhengig av fastnett og som isteden bruker mobilnettverket. Eller for å si det litt teknisk, kan mobilt bredbånd defineres som ”en aksesskapasitet der sluttbruker, tilkoblet et offentlig mobilnettverk, får tilgang til dataoverføringstjenester med en opplevd bitrate på minst 640 kbit/s nedstrøms og 128 kbit/s oppstrøms,” om vi låner ordbruken til Post- og Teletilsynet. Mobilt bredbånd omtales i blant som trådløst bredbånd eller nomadisk trådløs bredbånd.

Tilgang til internett uansett hvor du befinner deg

Det betyr at du kan koble deg til internett hvor som helst du befinner deg, uten fast kabeltilknytning. Det eneste som kreves er at det mobile nettverket du kobler deg opp til har dekning i det området du skal til. I så fall kan du altså ta med deg den bærbare datamaskinen din til parken, til hytta, eller hvor det enn måtte være, og surfe så mye du vil. Dekning er riktignok ikke ensbetydende med god dekning og kapasiteten kan variere ettersom hvor mange brukere er på samme nettverket i samme område til samme tid. Det kan derfor være lurt å forhåndskjekke de enkelte leverandørers dekningsforhold i områdene der du planlegger å bruke mobilt bredbånd.

Ulike typer mobilt bredbånd

Det finnes ulike typer mottakere til mobilt bredbånd: mobilt bredbåndsruter, Mobilt Bredbånd Miniruter, USB modem eller SIM-kort. En mobilt bredbåndsruter kan være litt tungvint å dra med seg rundt og brukes mest på faste steder som du drar til ofte, for eksempel hytta, men hvor det ikke lønner seg å installere et fastnett. Dette kan være en god løsning hvis du trenger en kraftig ruter som flere skal kunne benytte samtidig. En Mobilt Bredbånd Miniruter er mer praktisk til bruk på farten. Miniruteren kan du ta med deg rundt, for eksempel til parken eller på toget. Du kan bære ruteren i lommen og bruke den til hvilken som helst enhet som støtter trådløst nett. Et USB-modem er enda lettere å bære rundt, men kan ikke brukes til nettbrett. Hvis du vet at du bare skal bruke den til PC eller Mac, er dette det mest hendige.

For å bruke miniruter eller USB-modem trenger du som regel et SIM-kort som da følger med automatisk når du kjøper abonnement. Men du kan også bruke SIM-kortet direkte på nettbrett. Som med USB-modem er dette den letteste løsningen hvis du vet at du skal bruke Mobilt bredbånd til en bestemt type enhet, altså i dette tilfellet nettbrett. Blant de største leverandørene i Norge finnes ICE, NetCom, Telenor og Nextgentel.

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 27 Jul 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18