Reisemål Filippinene | Livsstil | CompareKing
Nyt paradis strendene på Filippinene

Reisebrev fra Filippinene

Undertegnede nyter noen herlige dager på vakre Camaya Coast på Filippinene, og fremfor å ta skriveferie skal du heller få et lite reisebrev fra dette landet jeg er så glad i. Mange nordmenn drar til Thailand, men flere begynner å få øynene opp for Filippinene og det er mange grunner til det. For å nevne en er det billig så lommepengene varer lenger her, selv med dagens kronekurs. Det er noen advarsler som følger landet og som gjør at mange charterarrangører ikke setter opp reiser hit. Det er advarsler man ikke skal ta lett på, men med litt forarbeid og god planlegging av reisen kan du skreddersy en ferie for enhver smak her, enten du foretrekker slaraffenliv på stranda, eller backpacking og dykking.
 

Destinasjonen Filippinene

Republikken Filippinene består av 7107 øyer og ligger i Stillehavet mellom Taiwan og Borneo. Kun 2773 av disse øyene er navngitt. De fleste av øyene er rike på fjell og 18 av landets 37 vulkaner er aktive. Det filippinske landskapet imponerer med frodige, grønne enger pyntet med fosser og tropiske vekster. Landet var en spansk koloni i nesten 400 år frem til 1898, og deretter kontrollert av USA frem til 1946. Kristendom er den dominerende religionen og det i tillegg til den amerikanske innflytelsen gjør Filippinene til et av Asias mest vestligorienterte land. Flere aviser er skrevet på engelsk og på radioen er det flere som snakker nær flytende amerikansk. For oss turister er det også en stor fordel at folk flest snakker engelsk. Selv om det snakkes rundt 105 forskjellige språk er landets offisielle språk engelsk og filippinsk. Filippinsk ble konstruert for å fungere som nasjonalspråk og er basert på Tagalog og snakkes hovedsakelig i Manila og provinsene rundt. Tross utbredt korrupsjon, mye fattigdom, geriljavirksomhet og aktive vulkaner, er Filippinene landet for deg som ønsker dampende jungler, urørte strender, hjertelig og hjelpsom lokalbefolkning og fantastisk mat.


Les også: Slik finner du billige flybilletter
 

Sikkerhet

Geriljavirksomhet er skummelt og ikke noe man skal ta lett på, men det er ikke så utbredt på Filippinene som mange kanskje tror. På regjeringens hjemmesider står det at utenriksdepartementet fraråder folk å reise til sentrale, sydlige og vestlige Mindanao. I tillegg fraråder de reiser eller opphold som ikke er nødvendige til øvrige deler av Mindanao. VG beskrev Filippinene som Sørøst-Asia med litt røffere kanter i et reiseportrett. Halvgale, korrupte politiske ledere og aktive vulkaner er det som i tillegg til geriljavirksomheten gjør at Filippinene ikke er charterarrangørenes yndling, men det er allikevel en destinasjon enhver reiseentusiast bør få med seg. Det er mye igjen å utforske sett bort i fra områdene utenriksdepartementet fraråder.


Les også: Aktiv ferie – proppfull av opplevelser


Verdt å få med seg

Fra det storslagne fjellandet i nord til paradisstrendene i sør har Filippinene mye å by på. Her jeg er nå, kan man få med seg litt av begge deler. Camaya coast, på Luzon som er landets største øy, er et resort med spa-hotell, flere spisesteder, og en stor hvit strand omringet av grønne åser. Herfra kan du kjøre til Baguio, og flere andre byer hvis du fortsetter å kjøre, som ligger 1540 meter over havet. Her er det grantrær og byen kan se betraktelig kaldere temperaturer enn lavlandet. Av den grunn ble byen, som også er en stor studentby, kåret til sommerhovedstaden i 1903, da ble regjeringen flyttet hit i juni måned for å holde ut den varme sommeren. Hvis du heller foretrekker shopping eller storbyliv kan du ta ferge fra Camaya til Manila. Turen tar rundt halvannen time hver vei og koster 800 peso tur/retur. Det er med dagens kronekurs cirka 140 kroner. Når du går av båten er du en liten spasertur unna Mall of Asia, og hvis du tar en taxi kan du komme deg til Global city for enda mer eksklusiv shopping.

Noen av de mest populære øyene, blant annet kalt dykkeres paradis:
Boracay -  dette er blitt et veldig populært turistmål med prisbelønte White Beach, et yrende uteliv og avslappende atmosfære. Her kan du bo i 5 stjerners luksus på Shangri-La eller enkelt i en bungalow. Solnedgangen kan nytes hver kveld enten på stranda eller i en av de mange båtene.
Palawan - er en øygruppe som strekker seg helt til Borneo. Dy flyr til Puerta Princesa som er en middels stor by. Her kan du ta en båttur på en underjordisk elv, se aper og store øgler, eller ta turen videre til El Nido. Fra El Nido kan du bli med på båttur for å se noen av verdens vakreste og «hemmelige» strender og øyer.
Malapasqua – Denne øya ligger utenfor Cebu og her kan du bo i rolige omgivelser blant lokalbefolkningen i en bungalow. Øya er blitt referert til som Boracay før turismen. Tross at det er mindre turisme her, finner du restauranter med førsteklasses mat.


Les også: Hvorfor ikke flykte til paradis i vinter?Logistikk, mat og vær

Filippinene har tropisk klima så det er aldri kaldt, men fra juni til september er det regntid. I denne perioden er det også størst fare for tyfoner. Fra oktober til februar er det mildt og tørt og fra mars til mai er det veldig varmt og forholdsvis tørt. Tyfoner og jordskjelv er ikke uvanlig, så sjekk værmelding og området før du reiser. Fra Manila kan du fly til rundt 50 andre destinasjoner på øyene. Du kan også velge buss, jeepnay eller båt mellom mange destinasjoner. Taxi og trisykler (moped med sidevogn) er tilgjengelig på øyene. Det er ofte lurt å bli enig om pris på forhånd. Mat er med i alle sosiale lag for Filippinere. Øynasjonen kokkelerer mye med sjømat, men steker gris til fest og det er også mye kyllingretter. Maten er ikke spesielt sterk, men full av smak. Adobo er nasjonalretten som hovedsakelig er smaksatt av soyasaus og hvitløk. Filippinene er for meg et land med ubegrenset hjertelig gjestfrihet, vakker natur og fantastisk god mat.

Kilder:
www.no.wikipedia.org
www.regjeringen.no
www.static.vg.no
www.travelmarket.no
By Emma, 21 Mar 2016
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18