Hvilke Bredbåndsabonnement Som Passer Ditt Bruk! | Teknologi | CompareKing
hvilke bredbåndsabonnement

Slik Vet Du Hvilke Bredbåndsabonnement Som Passer For Ditt Bruk!

Det finnes en rekke bredbåndleverandører i Norge og disse kompliserer valget ytterligere ved å tilby flere ulike bredbåndsabonnement. De største aktørene er Telenor, NextGenTel, Broadnet, Altibox, Canal Digital og Get. Så hvordan skal man egentlig vite hvilke bredbåndsabonnement som passer til ditt bruk?

Hvilken bredbåndsabonnement som passer til deg avhenger som regel av hvor ofte du er på nettet, hvor dataintensive er tjenestene du trenger og hvor mange skal som bruke samme ruter samtidig. Hvis du bor alene og skal bruke nettet til epost og litt surfing nå og da, faller du nederst på skalaen for bredbåndshastighet. Dette betyr vanligvis at månedsprisen blir lavere deretter. Hvis du i motsetning skal ha bredbånd til en stor familie som er aktiv på nettet, med behov for nettspill, videostrømming og ned- eller opplastning av tunge filer, blir forholdet motsatt. Da trenger du også et trådløst modem som koster litt ekstra: alt fra 200 til 900 kroner. I tillegg til månedspris må du også regne med å betale en installasjonsavgift.

Lett eller moderat nettbruk

Hvis du har lett eller moderat nettbruk kan en begrenset pakke være det rimeligste alternativet Men husk at hvis du overskrider bruksgrensen kan det ha ulike følger som du bør sjekke før du undertegner et abonnement. I visse pakker kuttes helt enkelt tilgangen. Ellers kan du risikere å bli belastet ekstra, eller i beste fall oppleve at hastighetene blir langsommere. Enkelte pakker har også tidsbegrensninger hvor det koster mer å surfe utenfor allokert tidsrom. For en stor familie er det dermed sikrest å velge en ubegrenset pakke.

  

Familiepakke

Familier velger ofte en triple-play pakke slik at du får bredbånd, tv og telefoni levert i ett. Dette er praktisk og kan ende med å bli rimeligere i pris. Da er valget mellom optisk fiber og kabel, som både har større bredbåndhastigheter og er mer stabile enn vanlig telenett. Kabel setter større fysiske begrensninger på hastighetene enn fiber men kabel er billigere å installere og vedlikeholde. Men det nytter lite med ubegrenset pakke og super-hastigheter hvis bredbåndleverandøren ikke har dekning eller har dårlig dekning der du bor. Dette kan du sjekke på de respektive leverandørenes nettsider. Det kan også være en idé og forhøre seg med naboer og venner og finne ut om de har hatt gode eller dårlige erfaringer med respektive leverandører. For å måle eget nettbruk kan du alltids ringe leverandøren hvis du allerede har bredbånd og vurderer å skifte leverandør. Hvis ikke gjelder den følgende grove guiden:

Laste opp et bilde på Facebook eller Instagram = 250 KB

Å strømme en video på to minutter på YouTube = 2 MB

Laste ned et album fra iTunes på cirka 20 sanger = 100MB

40 timer surfing på nettet = 400 - 800 MB Sende 200 eposter = 800MB

Streame en film på omtrent to timer fra Netflix = 2,5 GB

By , 27 Jul 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18