Stå Bedre Rustet Når Du Skal Velge Smarttelefon! | Teknologi | CompareKing
Ta Opp Kunnskapskampen og Stå Bedre Rustet Når Du Skal Velge Smarttelefon!

Ta Opp Kunnskapskampen og Stå Bedre Rustet Når Du Skal Velge Smarttelefon!

Kampen mellom Apple, Samsung, Sony og HTC har intensivert seg i de siste årene og det har kommet en rekke nye smarttelefoner. Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Mega, Samsung Galaxy Note 3, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5s, HTC One og Sony Xperia Z1 er kun et lite utvalg av smarttelfoner som har blitt lansert i de siste årene En smarttelefon har som mål å gjøre livet ditt lettere ved å samle en rekke funksjoner i en og samme telefon.

Teknologien utvikler seg lynraskt, men henger vi med? Pågrunn av stadig utviklende teknologi er det ikke alltid like lett å henge med i svingene. Det er ikke noe skam å innrømme at noen ganger blir det litt mye med alle disse forskjellige begrepene. Her gir vi deg en oversikt over noen grunnleggende begreper slik at du står bedre rustet når du skal velge blant titalls nye smarttelefoner. 

Ikke en mobiltelefon, men en datamaskin

La oss begynne med å si at du burde slutte å tenke på smarttelefoner som en mobiltelefon, det er egentlig en liten datamaskin. Denne datamaskinen inneholder en prosessor, RAM, et kamera med x-antall megapixler, ekstern og intern lagringsplass og et operativsystem som driver telefonen. Oh, hold on... Hva er en prosessor og RAM egentlig?

En prosessor er en enhet som tolker og utfører instruksjoner. Du kan tenke på prosessoren som "hjernen" i smarttelefonen. Med andre ord, hvis du har en rask prosessor kan du bruke applikasjonene dine mer effektivt. Hastigheten er målt i MHz eller GHz(1 Ghz = 1000 Mhz). Hva med RAM, hva er dette for noe? RAM er et sted hvor applikasjoner, data og operativsystemet blir holdt slik at det er lett for smarttelefonen din å hente frem informasjonen og vise det til deg øyeblikkelig. Hvis du slår av smarttelefonen din forsvinner denne informasjonen fra RAM.

Du lurer kanskje også på hva et megapixel er? En megapixel betyr en million pixels. Noe som vil si smarttelefoner som har et kamera med 13-megapixel(e.g Samsung Galaxy S4) har 14 millioner pixels. Pixels refererer til kamera sin oppløsning. Jo høyere pixel, jo bedre bilde.

Ekstern og intern lagringsplass er noe de fleste er kjent med, så vi hopper over det og går rett til operativsystemet. Hva er dette og hvordan trenger jeg det? Ifølge Wikipedia er et operativ system "den grunnleggende programvaren på en datamaskin, og det som tildeler de forskjellige ressursene i datamaskinen til andre programmer".

Utover dette er det en del praktiske ting du burde vite om smarttelefoner.

Ordet "apps" er en forkortelse for applikasjoner. Forskjellige typer apps inkluderer spill, e-mailprogrammer, nettlesere og en rekke andre. Du kan laste ned apps i App Store (for iPhone) og Google Play (de fleste andre smarttelefoner). Apps kan lastes ned gratis eller kjøpes mot et gebyr. Å bruke en smarttelefon er vanskligere enn å bruke en "vanlig" mobiltelefon. Flere funksjoner er synonymt med mer læring. Hvis du klarer å mestre de vanligste funksjonene slik som å surfe på nettet, streame musikk, ta bilder og videoopptak og koble til Wi-Fi har du kommet et langt stykke. Det er viktig å huske at hvis du har for mange apps på smarttelefonen din kan det hende at telefonen din fryser seg. Å kunne administere apps er også en viktig om du har lyst å ha en smarttelefon som fungerer prikkfritt.

Dette er noen grunnleggende begreper som det er nyttig å kjenne til. Hvis du har lyst å lære mer om tekniske spesifikasjoner kan du alltids referere til manualen som kom med telefonen. I neste artikkel går vi gjennom hvordan du navigerer og bruker smarttelefonen din.

By , 09 Jan 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18