Verdens Beste Skiferie | Livsstil | CompareKing
Tips for din neste skiferie

Verdens beste Skiferie

Skientusiaster fra Norge trenger ikke reise langt for fjell og gode skiforhold, vi er godt vant her hjemme. For mange så blir allikevel det neste å søke mot høyere fjell, mer pudder, annerledes skianlegg, nytt og spennende landskap eller hva som helst annet enn det man er vant til. Verden der ute har heller ikke lite å by på for alpinkjørere og det vanskeligste er kanskje å velge. Det eneste du kan føle deg trygg på, er at uansett hva som gjør skiferien din komplett, finnes det perfekte skianlegget for deg ett eller annet sted. I denne artikkelen får du informasjon om noen av de beste stedene rundt om i verden, utenfor Norden, for skiferier. For de aller fleste destinasjonene er den beste tiden januar og februar, så det lønner seg ikke nødvendigvis å utsette skiferien til påskestemning rundt mars.

Østerrike

Alpene er ikke til å komme bort fra når man skal liste opp de beste skidestinasjonene, så hvorfor ikke starte nettopp der? En klassiker for alpinister er Kitsbühl i Østerrike. Der er det de preparerte bakkene som trekker flest folk. Du finner hele 57 heiser som fører deg opp til 59 bakker i alle vanskelighetsgrader. En av de mer utfordrende bakkene kalles Hahnenkamm, og den mest populære afterskien er på The Hahnenkamm Pavilion. Sesongen i Kitsbühl varer fra desember til april, men byen ligger noe lavere enn andre steder i Alpene, rundt 2000 meter over havet, så ofte er det mindre snø her. Hvis du vil reise til Østerrike og ta med barn under 15 år så er Bad Gastein anbefalt. Der er det et bra opplegg for barn og et supert badeanlegg for dager med dårlig skivær. For festløvene er St Anton og legendariske Krazy Kanguruh verdt et besøk.

Les også: Aktiv ferie – Proppfull av opplevelser

Frankrike

Alpenes høyeste fjell, Mount Blanc, ruver i all sin prakt over Chamonix i Frankrike som blir besøkt av alle slags turister hvert år. For å oppleve «Solhyllen», hvor solen nesten alltid skinner, og fantastisk utsikt over dalen og Mount Blanc, tar du turen til heissystemene Le Brévent og Flégère. Hvis du søker lange bakker og bra off-piste, bør du reise til Les Grants Montets som ligger utenfor sentrum. I Chamonix er det bakker som passer for alle, enten du vil ha løyper som ikke krever for mye eller bakker som utfordrer de fleste. I tillegg er Chamonix sentrum en opplevelse i seg selv med koselig gågater, flere restauranter, butikker og afterski med livemusikk.

Canada

For frikjørere som søker til bratte heng og uendelig med pudder så er Fernie i Canada et paradis. Byen i seg selv er liten og sjarmerende med gode restauranter og hotell i alle prisklasser. På The Griz Bar kan du feste ut i natten etter en lang dag i bakken.

Les også: Spar tusenvis, skru av roaming når du er i utlandet

Sveits

I Zermatt i Sveits kan du speile deg i glansen av det fantastiske fjellet Matterhorn. Den sjarmerende byen tilbyr en idyllisk atmosfære til skiferien. I sentrum er det kun tillatt å kjøre med el-biler og for å reise dit må du ta tog, noe som er en opplevelse i seg selv. Det er fire heissystem i Zermatt, inkludert tilgang til anlegg på andre siden av grensen til Italia. Alt i alt er det 70 heiser og 115 bakker.

USA

For oss er det kanskje best kjent fra filmen «Dum og dummere», men Aspen, Colorado er kjendisenes lekeplass i vintermånedene. Aspen har også utrolig bra skikjøring, og Snowmass er et familieområde som har blitt kåret til det beste i USA flere ganger. Det er tre andre store områder med varierte tilbud. Aspen Mountain har mest røde og svarte bakker, mens Highlands har et mer blandet utvalg av løyper. Buttermilk passer for nybegynnere med lange, myke bakker. Brettkjørere trives også godt her siden det finnes flere parker og halfpipes. Hvis du har hørt uttrykket «Champagnepudder» så refererer det til den tørre og fine snøen i Aspen. Den tørre snøen bidrar også til å holde bakkene frie for is og de beste forholdene for snø er i januar og februar.

Les også: Slik finner du billige flybilletter

Japan

Tørr og fin snø finner du også i Niseko, Japan, så det er et mekka for pudderfantaster. Her er det også ypperlig skogskjøring. Selve skiområdet består av fem mindre byer og de mest kjente av de er Hirafu, Annapuri og Hagashiyama. Det er 48 heiser og 61 bakker å velge mellom, men det er off-pisten som er det største trekkplasteret. Den japanske versjonen av afterski kan nytes i «onsen» som er en varm kilde omringet av spektakulært skoglandskap. Den beste tiden på året å reise hit er januar og februar.

Alaska

For et skiparadis i Nord-Amerikas eventyrlige villmark kan du besøke den gamle gullgraverbyen Girdwood. Den ligger ved foten av fjellkjeden Chugach Mountains. Girdwood har faktisk stått på National Geographics liste over verdens 25 beste skisteder og passer for de som liker off-piste og pudderkjøring. Du kommer tett på naturen her og den beste tiden å reise hit er i mars når det er lyst 12 timer om dagen. For afterski bør du ikke gå glipp av The Sitzmark.

Italia

Det er ikke like mye snakk om Italia som skidestinasjon i forhold til de franske og østeriske Alpene, men Cortina er en perle som ikke bør unngås. Her er du omringet av Dolomitene og mange kaller Cortina det vakreste skistedet i verden. Du kan velge mellom 37 heiser og 74 bakker, og den lengste bakken er nesten syv kilometer lang.

Kilder:

www.dinside.no

www.reiseguiden.no

www.skiinfo.no

By Emma, 16 Feb 2016
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18