Vipps og Mcash | Teknologi | CompareKing

"Vipps" så er det gjort med "mcash"!

Har du noen gang stått I kassen for å betale, for så å oppdage at du har glemt bankkortet? Eller synes du bare det er veldig tungvint og alltid måtte logge inn i nettbanken for å overføre penger til venner? Da har vi svaret for deg. I denne artikkelen får du vite hvordan du enkelt kan betale og overføre penger bare ved bruk av mobilen!

Mcash

BN bank har opprettet en app som heter mcash. Det er en norsk mobilbetalings-løsning som ble formelt opprettet i 2010. Dette er en app du kan bruke uavhengig om du er kunde i banken eller ikke. Mcash gjør det enkelt for deg å overføre penger til venner, og betale varer både på nett og i butikk.

Det eneste du trenger for å sende penger til venner er vedkommendes telefonnummer, skrive beløpet du ønsker å overføre og deretter sveipe på telefonen. Før du sender penger må du registrere deg og velge hvilket bankkort du vil at pengene skal bli sendt fra. Dette blir sett på som negativt på grunn av tiden det tar å registrere seg. Din side skriver:

«Men for å koble til bankkontoen din, noe du må for å få penger «ut av appen», må vi gjennom en smertefull prosess på vår Android-telefon. Appen anbefaler å identifisere deg med BankID, noe det viser seg at du må. Så du må laste ned BankID-appen og finne frem kodebrikken din også.»

Dette er en sikkerhet for at brukeren av appen skal føle en trygghet ved sending av pengene og registreringen. De aller fleste vil godta å bruke litt lenger tid for være sikker på at betalingene blir overført på trygt vis, og til syvende og sist vil det gå mye fortere etter registreringen. For de som foretar vennebetalinger ofte vil det være et godt tilbud, mens for andre er det kanskje unødvendig.  

Like enkelt som vennebetaling kan du betale med mcash i butikk og på nett. Når du er ute og handler finnes det en QR- kode ved kassen og alt du trenger å gjøre er å scanne koden med mobilen din og sveipe, så er det betalt! Det samme gjelder på nett, den eneste forskjellen er at du må huske å velge mcash ved betalingen før du scanner QR- koden og sveiper. Enkelt og greit!

Vipps

Den 2. juni 2015 lanserte DNB en mobiltjeneste som heter «Vipps», og allerede ti dager senere var det 100 000 som hadde lastet ned appen.

Vipps er en app du kan bruke selv om du ikke er kunde i banken, og du kan bruke den allerede fra fylte 15 år. Appen hjelper deg like enkelt som mcash når det gjelder vennebetaling, alt du trenger er mobilnummeret til mottakeren. Personene du sender penger til må også ha vipps på telefonen, hvis ikke vil mottakeren få en melding om at betaling er på vei, og da er det bare å laste ned appen, og vipps så er de mottatt!

I likhet med mcash må du gjennom en prosess for å registrere deg her og, igjen blir dette sett på som negativt. Folk flest liker ting som går fort og vil ikke bruke lang tid på å vente hvis det finnes et kjappere alternativ. Personlig synes jeg det er en grei app. Kanskje registreringen tar litt tid, men etter det blir alt gjort på sekundet, så er det ikke da verdt noen ekstra minutter den første gangen?

Dessuten, hvis vennene dine ikke er registrerte kunder og ikke laster ned appen, vil pengene automatisk komme tilbake til deg innen ti dager.

 

Hva er forskjellen på mcash og vipps?

På den ene siden har appene samme utgangspunkt, men på den andre siden har mcash litt flere fordeler enn vipps:

  • Begge appene gjør vennebetaling mye enklere.
  • Begge appene kan brukes selv om man ikke er kunde i banken.
  • Vipps fungerer kun som vennebetaling, mens med mcash kan du utføre betalinger i butikk og på nett.

Koster det noe å bruke appene?

Ja, det vil bli noen kostnader ved bruk av vennebetaling via mobiltelefonen. Når det gjelder vipps vil kostnadene være 1 kr. pr. overføring, men hvis du overfører mer enn 2.000 kr. vil det koste 1% av transaksjons beløpet (2.000 kr. = 20 kr.)     

Med mcash vil det være gratis hvis du har opprettet en konto, eller sender via et bankkort som er koblet til mcash-kontoen. Hvis du bruker et visakort eller mastercard som ikke er tilkoblet vil det koste 2% av transaksjons beløpet (1000 kr. = 20 kr.).

Er appene noe å anbefale?

For mange vil Mcash og Vipps være et godt hjelpemiddel. Står du i butikken og har glemt kortet hjemme er det ingen bekymring lenger. I tillegg, hvis du har vært uheldig og mistet bankkortet ditt, og ikke vil gå i banken eller vente i 4-6 dager før du får tilsendt et nytt, er det veldig greit å ha alt på mobilen. Her er mcash et godt alternativ.

Skylder du en venn noen få kroner og synes det er stress å ha med deg kodebrikken overalt, er det bare to klikk unna. Alt du trenger å huske er mobilen!

Etter som teknologien utvikler seg og mobilen har blitt et populært hjelpemiddel for både de yngre og de eldre vil vennebetaling på enklest mulig måte bli foretrukket. Dette kan da bli en app som kommer til å utvikle seg. I tillegg er det flere og flere butikker som er åpne for mcash som en betalingsmåte.

Kilder:

www.dnb.no

www.bnbank.no

www.help.mca.sh

www.dinside.no

www.mynewsdesk.com

www.toppfinans.com

By , 31 Jul 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18